Mainos

Taksien tehovalvonnassa paljastui nippu erilaisia puutteita Tampereen seudulla – puolesta takseista puuttui luvanhaltijoiden nimet

6:00
MTV Uutiset kävi muutama viikko sitten tutustumassa taksiliikenteen epäkohtiin Helsingin yössä. Katso video!

Tampereen seudulla liikkuvista takseista löytyi tehovalvonnassa paljon pieniä puutteita.

Eilen perjantaina suoritetun valvonnan kohteena olivat kaikki asiakkaita kuljettavat taksit Tampereella ja Pirkkalassa. Kaikkiaan tarkastettiin 93 taksia, joista 42:ssa, eli noin puolessa ei ollut mitään huomautettavaa.

Poliisin näkökulmasta keskeiset liikenneturvallisuuteen vaikuttavat asiat, kuten ajo-oikeus ja ajoneuvon kunto olivat enimmäkseen kunnossa. Sakkoja kirjoitettiin yhdelle taksinkuljettajalle ajoluvan puutteesta. Auton katsastuksen puutteesta annettiin yksi rikesakko. Yhdestä ajoneuvosta oli ajoneuvovero maksamatta.

Kaikki kuljettajat puhallutettiin eikä päihtymyksiä todettu. Sen sijaan tietojen esillä pitämisessä oli paljon puutteita.

Ratissa jopa kielitaidoton kuski

Peräti 46 taksissa ei ollut luvanhaltijan nimiä tai yhteystietoja matkustajan nähtävillä. Kuljettajan nimi ei ollut näkyvissä 18 taksissa. Kuudesta taksista ei löytynyt helposti hintatietoja.

Yksi kuljettaja osoittautui valvonnassa kielitaidottomaksi. Valvonnan toteuttivat Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Verohallinto.

Traficomin asiantuntija Tiina-Liisa Ruotsalainen ei pidä valvonnan tuloksia erityisen yllättävinä.

– Kaikki aikaisemmat kuusi valvontaa, mitä takseihin on kohdistunut tämän vuoden aikana, ovat osoittaneet samaan suuntaan, Ruotsalainen kertoo MTV Uutiset Livelle.

Vastaanvanlaisia taksitoiminnan tarkastuksia on viime aikoina tehty myös muun muassa Helsingissä, jossa sielläkin ilmeni paljon epäkohtia ja puutteita. 

– Kuluttajan kannalta katsottuna on tärkeintä tieto, kenen kyytiin ollaan menemässä. Jos näitä tietoja ei ole, eikä hintatiedoista selviä kyydin hintaa, niin se on suurin huolenaihe.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja