Mainos

"Tajusin nopeasti, miten onnekas oikeasti olen" – amputoitu nainen jakoi uskomattoman bikinikuvansa

Copeland oli ystävänsä kanssa uintiretkellä, kun hän loukkaantui pahasti. Lopulta nuoren naisen kaikki neljä raajaa jouduttiin amputoimaan.

Vuonna 2012 Aimee Copelandin elämä muuttui.

Copeland oli ystävänsä kanssa uintiretkellä, kun he löysivät kotitekoisen köysiradan, jonka joku oli jättänyt joen lähistölle. Copeland päätti kokeilla köydellä liukumista.

Kesken liu'un vaijeri katkesi.

Copeland putosi kivikkoon ja sai pahan haavan jalkaansa. Haavan sulkemiseen riitti 22 niittiä, mutta koko totuus paljastui vasta kolmen päivän kuluttua: Copeland alkoi voida huonosti, palasi sairaalaan – ja sai kuulla, että oli saanut onnettomuuden seurauksena lihansyöjäbakteerin.

Copeland meni nopeasti huonoon kuntoon, ja hänen elimensä alkoivat alkaa periksi. Lääkärit tekivät vaikean ratkaisun: Copelandin vasen jalka amputoitiin.

Tämäkään ei kuitenkaan riittänyt, sillä bakteeri ei hellittänyt. Copeland kävi lähellä kuolemaa. Lopulta nuoren naisen kaikki neljä raajaa jouduttiin amputoimaan. Hän menetti molemmat kätensä kyynärpään alapuolelta ja oikean jalkansa polven alapuolelta.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Toipuminen kesti kauan. Copeland on jälkikäteen kiitollinen, että hän pääsi kuntoutukseen selkäydinvammaisille tarkoitettuun laitokseen: siellä hän oli se, jonka tilanne oli kaikkein paras.

– Jos olisin ollut amputoiduille tarkoitetussa sairaalassa, minulla olisi mennyt kaikista huonoimmin, koska neljä raajaani on amputoitu, Copeland kuvaa.

– Sen sijaan olin selkäydinvammoihin erikoistuneessa sairaalassa, jossa molemmat huonetoverini olivat neliraajahalvaantuneita. He eivät voineet liikkuttaa mitään kaulansa alapuolella. Tajusin nopeasti, miten onnekas oikeasti olen.

"Virheissämme on niin paljon kauneutta"

Nyt, 28-vuotiaana, Copeland on vammautuneiden ihmisten puolestapuhuja. Kesäkuussa 2016 hän julkaisi bikinikuvan itsestään.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– On kestänyt kauan, että olen hyväksynyt ja tuntenut oloni mukavaksi uudessa kehossani. JOKAINEN meistä syntyy epätäydellisenä, ja virheissämme on niin paljon kauneutta! Copeland kirjoitti kuvan yhteyteen.

– Arvet ja ihosiirteet kasvattavat luonnetta. Kyse ei ole siitä, mitä sinulla on – todellista merkitystä on sillä, mitä teet.

Copelandille on satanut kuvan johdosta positiivista palautetta: siitä on tykätty 12 000 kertaa. Copeland kannustaa Facebook-sivullaan muitakin puhumaan vammautuneiden ihmisten oikeuksien puolesta.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Suomalainen Sirpa kertoo, miten elämänilo säilyy:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.