Tähtijuoksija kärähti dopingista ja herätti närää – Usain Bolt lataa kovaa tekstiä

2:09
Video: Sha'Carri Richardson jäi elokuussa paluukisassaan Timanttiliigan 100 metrillä Eugenessa viimeiseksi, kun Elaine Thompson-Herah tykitti vain viiden sekunnin sadasosan päähän maailmanennätyksestä.

Pikajuoksulegenda Usain Bolt kehottaa yhdysvaltalaista kohujuoksijaa Sha'Carri Richardsonia keskittymään treenaamiseen suun paukuttamisen sijaan.

21-vuotias Richardson menetti paikkansa Yhdysvaltain olympiajoukkueessa annettuaan positiivisen dopingnäytteen kannabiksesta kesäkuussa. Nainen sai kärystään kuukauden kilpailukiellon.

Richardson kellotti huhtikuussa 100 metrillä uudeksi ennätyksekseen kovan ajan 10,72, mutta paluukisa viime kuussa Timanttiliigassa Eugenessa sujui vaisuksi. Richardson jäi viimeiseksi ajalla 11,14, vaikka oli ennen kisaa esiintynyt polleasti.

Richardson on paukuttanut sosiaalisessa mediassa useaan otteeseen suutaan jamaikalaisten suuntaan. Ennen paluukisaansa hän julkaisi TikTokissa videon, jossa hän synkkasi huulensa Nicki Minaj’n laulun sanoihin: "Otin lepoa, nyt on pelin aika, ämmät. Teillä ei ole aavistustakaan!"

100 ja 200 metrin maailmanennätysmies Bolt on nyt ärähtänyt Richardsonille New York Postin haastattelussa.

– Kehottaisin Sha'Carria treenaamaan kovempaa, olemaan keskittynyt ja olemaan sanomatta liikaa. Jos puhut noin suuria, sille täytyy tarjota pontta, Bolt latasi.

Pikajuoksu-uransa vuoteen 2017 päättänyt Bolt korosti, että puheiden aika on vasta tekojen jälkeen. "Salama" teki selväksi, että hän ja hänen jamaikalaiskollegansa eivät pitäneet Richardsonin asenteesta.

– Jamaikalaiset olivat ärtyneitä, koska hän puhui paljon paskaa ennen varsinaista kisaa. Jamaikalaiset eivät pidä siitä, että ihmiset puhuvat meistä paskaa, koska olemme hyvin ylpeitä ihmisiä.

Bolt kuitenkin katsoi, että Richardsonin toiminta antoi kilpakumppaneille lisää virtaa. Jamaikalaiset pinkoivat kisasta kolmoisvoiton, ykkösenä Elaine Thompson-Herah, joka juoksi naisten kaikkien aikojen toiseksi nopeimman ajan 10,54 ja jäi vain viisi sekunnin sadasosaa maailmanennätyksestä.

– Tiesin, että Elaine tulisi voittamaan. Tiesin, että hän tulisi juoksemaan kovan ajan, mutta en kuitenkaan odottanut Sha'Carrin jäävän viimeiseksi, Bolt kertoi.

"Säännöt sääntöjä"

Boltilla oli tiukkaa sanottavaa myös dopingista. Richardson kertoi ottaneensa kannabista, kun hän kuuli äitinsä kuolemasta, mikä sai hänet "emotionaaliseen paniikkiin".

Bolt korostaa, että urheilijoiden on noudatettava sääntöjä.

– Emme polta kannabista. Ihmiset kysyvät minulta aineista, ja sanon, että säännöt ovat sääntöjä.

– Heti kun tulemme urheilun pariin, agenttimme ja managerimme kertovat, että tämä on laitonta, et voi tehdä tätä. Sinun täytyy noudattaa sääntöjä, kuten elämässä yleensäkin, et voi tehdä tiettyjä asioita.

Bolt lisäsi tietävänsä ihmisiä, jotka polttavat, mutta sanoi perään, ettei sillä ole mitään tekemistä hänen itsensä kanssa.

– Minut kasvatettiin tietyllä tavalla, ja kuten sanoin, heti, kun tulet urheilun pariin, sinulle tehdään asiat selväksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja