Syötti tyttärelleen wasabia – äitiä syytetään lapsen hyväksikäyttäjäksi: "Lapsi vastasi kahdesti ei "

0:30

”Apua”, sanoi taapero maistettuaan äitinsä tyrkyttämää wasabia. Viraaliksi noussut video tapahtumasta kuumentaa tunteita sosiaalisessa mediassa.

Katso yllä olevalta videolta, miten toimia, jos lapsi nielee viereen esineen.

Pikkulapsen äidin Youtube-video on herättänyt sosiaalisen median "poliisit" tuomitsemaan tulista ruokaa tarjonneen vanhemman lapsensa hyväksikäyttäjäksi. 

Uniladin Facebook-sivuille ladatussa puolen minuutin videopätkässä näkyy, kuinka pieni tyttö ensin kieltäytyy äitinsä tarjoamasta wasabista, mutta suostuu sitten maistamaan sitä pikkuriikkisen.

Taaperon reaktio on lohduton.

– Apua, hän sanoo kameralle.

"Miksi äiti nauraa lapsensa reaktiolle?"


Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Uniladin lataamaa videota on jaettu lähes 200 000 kertaa. Vihaisissa kommenteissa videon näkijät syyttävät tuntemattomaksi jäävää äitiä lapsen hyväksikäytöstä.

– Jonkun täytyisi lähettää tämä video viranomaisille lapsen hyväksikäytön vuoksi! Wasabi polttaa suuta ja polttaessaan se olisi voinut tukehduttaa lapsen, raivoaa Cheryl.

– Herranen aika, olet sellainen kuplassa lapsiaan kasvattava vanhempi, jonka jälkeläiset ovat allergisia kaikille, irvailee Emily vastauksessaan.

– Olen varma, että nämä ”lapsen hyväksikäyttöä” itkevät ylisuojelevat vanhemmat vievät itse lapsensa lounaalle McDonald’siin, piikittelee myös David.

Cheryl ei kuitenkaan ole yksin mielipiteensä kanssa.

– Tämä ei ole suloista. Olen varma, että tapaus on lähellä lapsen hyväksikäyttöä. Tyttörukka. Häntä ei edes varoitettu, enemmänkin taivuteltiin maistamaan. Ja miksi äiti nauraa lapsensa reaktiolle? kirjoittaa Vikas.

– Äiti kysyy, haluaako lapsi maistaa ja lapsi vastaa ei kahdesti. Vanhempi työntää silti wasabia lasta kohti. Todella suloista, toteaa myös Sharolyn.

Teon hyväksyttävyys riippuu motiiveista sen takana

Parenting Healthy Babies -sivuston mukaan wasabin syöminen ei ole lapselle vaarallista. Mahdollisesti tulehdustiloja alentava, haitallisia aineita elimistöstä poistava sekä ruoansulatusta parantava maustetahna voi olla jopa lapsen terveydelle hyödyllinen ruoka-aine.

The Independentin haastattelema lastenlääkäri Lisa Lewis kertoo, että mausteinen ruoka saattaa myös osaltaan ehkäistä nirsoja ruokailutapoja.

The Daily Meal -sivustolla mielipiteensä videosta kertonut lääkäri sanoo, että lapsille tulisi syöttää samoja ruokia kuin perheessä muutenkin syödään.

– Asia on kunnossa, jos ruoka on osa kulttuuria. Mutta on paheksuttavaa, jos sitä syötetään lapselle vain jotta nähtäisiin, millaisen reaktion se saa aikaan, Plattsburgh Pediatrics -sairaalan edustaja kertoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja