Mainos

Suorapuheinen megatähti vaatii "vegaaniautoja" – kutsunut kiinalaisia ihmisrodun alalajiksi

Brittiläinen rokkitähti on ottanut tähtäimeensä yhden maailman suurimmista autovalmistajista.

The Smithsin vokalistina maailmanmaineeseen noussut ja sittemmin menestyksekkäästi sooloartistina uraa luonut Steven Patrick Morrissey tunnetaan suorapuheisena eläinten oikeuksien puolustajana.

Brittiartisti on hiljattain ollut yhteydessä autovalmistaja GM:ään ja pyytänyt, että se toisi tarjolle eläinystävällisempiä sisustusmateriaaleja.

– Kirjoitan teille pyytääkseni, että GM valmistaisi Chevrolet Voltia ja Boltia ekologisemmin ja antaisi asiakkaille mahdollisuuden valita vegaaninahkainen sisusta, Morrisey sanoi GM:n toimitusjohtajalle Mary Barralle lähettämässään avoimessa kirjeessä.

Vegaaninahkalla Morrisey tarkoittaa käytännössä tekonahkaa.

– GM mainitaan PETAn tuoreessa karjatiloja koskevassa tutkimuksessa. Näillä tiloilla eläimiä polttomerkitään kasvoihin, niille annetaan sähköiskuja ja niitä hakataan ennen kuin ne teurastetaan nahkasisustoiksi.

Kirjeessään artisti pitää "vegaaniautoja" hyvänä bisnesmahdollisuutena, koska ne houkuttelisivat sekä eläinrakkaita että vihreitä arvoja arvostavia ostajia.

– Yhä useammat ihmiset valitsevat niin lehmien kuin ympäristönkin vuoksi vegaaninahkan. Koska Voltia ja Boltia markkinoidaan ympäristötietoisille kuluttajille, lisäisivät täysin vegaaniset vaihtoehdot kiinnostusta niitä kohtaan.

Tällä hetkellä vain muutama valmistaja tarjoaa sähköautoja ilman nahkasisustaa. Aiemmin tänä vuonna eläinjärjestöt ylistivät Teslaa, joka tarjoaa Model X -malliinsa vegaanisisustaa.

Morrisey on aiemmin kertonut muun muassa pitävänsä kiinalaisia ihmisrodun alalajina, perustaen mielipiteensä maassa harjoitettuun eläinten julmaan kohteluun. Hän on myös tukenut avoimesti radikaalia eläinoikeusliikettä.

***

3:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.