Suomen Olympiakomitealta tukea golfille ja autourheilulle – yleisurheilu joutuu odottamaan vielä rahojaan

7:38

Golf ja autourheilu pääsivät mukaan Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön antaman tuen piiriin ensi vuonna. Sen sijaan yleisurheilun tukipäätöstä ei ole vielä tehty.

Videolla Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki kertoo vuoden 2019 tukipäätöksistä ja autourheilun mukaan tulosta tuensaajien joukkoon.

Huippu-urheiluyksikkö tuki tällä erää kesäolympialajeja ja muita kansainvälisen tason kesälajeja 2 807 000 eurolla sekä paralympialajeja 241 500 eurolla. 

Yleisurheilun tukipäätöstä ei vielä julkaistu, koska Suomen Urheiluliitto SUL nimitti uuden valmennusjohtajan (Kari Niemi-Nikkola) kesken tukipäätösprosessia.  Yleisurheilun oman huippu-urheilubudjetin jako lajiryhmille ja kärkiyksilöille on kesken. 

– Yleisurheilun kanssa on valmisteltu päätöstä hyvässä hengessä, mutta aivan ei määräpäivään mennessä päästy valmiiksi. Tukipäätöksiin vaikuttaa paitsi lajin urheilijapotentiaali ja huippu-urheilutoiminta, myös lajin oma huippu-urheilun resursointi. Teemme tukipäätöksen heti, kun yleisurheilu on uudelleen organisoitumisensa jälkeen päättänyt omista toiminnoistaan ja niihin suunnattavista resursseista, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki sanoi tiedotteessa. 

Suomen Olympiakomitean painopisteenä on Tokion Olympiakisat, joihin on aikaa enää vajaat 20 kuukautta. Tukea on suunnattu entistä enemmän kärkilajeihin. 

– Olemme tukipäätöksissä lähteneet siitä, että näiden urheilijoiden valmentautumisprosessit laitetaan lajien ja Olympiakomitean yhteistyöllä niin hyvään kuntoon, kuin se meidän resursseillamme on mahdollista, Lehtimäki sanoi. 

LUE MYÖS: Kokenut urheilujohtaja palaa myrskyisään pestiin – Kari Niemi-Nikkola SUL:n valmennusjohtajaksi

Lajitapaamisiin osallistui syksyllä 35 olympialajia ja kansainvälisen tason kesälajia, joista tukiohjelmiin ylsi 19.

Golf jäi viime vuonna ilman tukea, mutta pääsi nyt mukaan. Autourheilu pääsi tuen piiriin heti ensimmäisellä yrityksellä. 

– Positiivista viime vuoden päätöksessä oli se, että se antoi meille aiheen tarkastella omia toimintatapojamme. On hyvä, että saamme niin sanotusti ulkopuolista näkemystä, Golfliiton kilpaurheilupäällikkö Juha Juvonen toteaa.

Lajien kehitys- ja tukiprosessi jatkuu palautetilaisuudella helmikuussa. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät kesälajien urheilija-apurahat jaetaan alkuvuodesta. 

Talvilajien tehostamistuista päätetään vastaavan prosessin kautta toukokuussa, ja kesälajien tukia tarkastellaan seuraavan kerran syksyllä 2019.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja