Suomalaiset rohmuavat koteihinsa korviketta etelän aurinkomatkoille – tämä menee nyt kaupaksi: "Tilauksia tehdään nyt peräti 83 prosenttia enemmän kuin viime vuonna"

Älä ruoki kaamosmasennusta 7:07
Videolla kerrotaan, mikä ero on kaamosrasituksella ja -masennuksella ja miten niitä hoidetaan.

Suomalaiset näyttävät korvanneen tänä vuonna väliin jääviltä etelänlomilta saadun valoannostuksen kirkasvalolampuilla. Verkkokauppa.com kertoo tiedotteessaan, että kirkasvalolaitteita hankitaan yli 80 prosenttia enemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Valohoito on tehokkain tapa kaamosmasennuksen ja kaamosrasituksen hoitoon. Kirkkaassa valossa oleskelu aamuisin rytmittää ihmisen sisäistä kelloa, kun luonnonvaloa ei ole.

Kirkasvalohoidossa henkilö viettää joka aamu 30–60 minuuttia kirkkaassa keinovalossa silmät avoinna. Mitä aikaisemmin valohoidon ottaa, sitä tehokkaampaa se on. Kirkasvalohoidon vaikutus näkyy noin viikon hoitojakson jälkeen.

Suomalaiset ostavat kirkasvalolamppuja etätyöpöydilleen

Tänä vuonna suomalaiset näyttävät innostuneen kirkasvalolampuista, selviää Verkkokauppa.comin datasta.

– Tilauksia tehdään nyt peräti 83 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Edessä on ehkäpä kaikkien aikojen kirkasvalotalvi, Verkkokauppa.comin tuotepäällikkö Katja Roiha kertoo tiedotteessa.

Kirkasvalolamppukauppaa saattaa osaltaan olla siivittämässä lisääntynyt etätyö. Malleista myydyimpiä ovat pöydälle tulevat pyöreät kirkasvalolamput, joiden ääressä voi tehdä töitä kotitoimistolla.

Kirkasvalolamppujen kysyntä on havaittu myös Gigantissa. Gigantin myyntipäällikkö Tuomas Ollila kertoo, että myymälöiden valikoimissa on tällä hetkellä yksi kirkasvalolaite, joka sekin on juuri nyt myyty loppuun.

Liikunta lievittää kaamosoireita ja parantaa valohoidon tehoa

Säännöllinen kuntoliikunta parantaa kirkasvalohoidon tehokkuutta ja lievittää kaamosoireita entisestään. Myös ulkoilu kirkkaassa auringonvalossa auttaa oireisiin.

Lohdutukseksi etelän aurinkoon kaipaaville kerrottakoon, että viikon aurinkomatka lievittää kaamosmasennuksen oireita vain pariksi viikoksi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Verkkokauppa.com, Terveyskirjasto


Lue myös:

    Uusimmat