Suklaalla yllättävä vaikutus miehiin – tässä naiset häviävät

Tutkijoiden mukaan suklaan syönti on hyödyllisempää miesten terveydelle.

Skotlantilaisen Aberdeenin yliopiston tutkijat ovat havainneet tumman suklaan syönnin suojaavan tehokkaasti sydänsairauksilta sekä halvauksilta. Kaikista parhaimmat hyödyt suklaasta saavat kuitenkin yllättäen miehet. Tutkijoiden mukaan tumma suklaa vaikuttaa positiivisesti verisuonien toimintaan jo muutamia tunteja syönnin jälkeen.

– Tummalla suklaalla on akuutti vaikutus elimistöön, mutta naisilla se on laimeampi. Löydöksemme ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suklaata voisi nyt ahmia kilokaupalla, sillä suklaa sisältää edelleen runsaasti rasvaa ja sokeria, yliopiston tohtori Baukje de Roos muistuttaa

Tummaa suklaata kannattaa kuitenkin de Roosin mukaan syödä päivittäin pieni annos terveyden edistämiseksi.

– Pieni annos vähintään 70 prosenttia kaakaota sisältävää suklaata päivittäin on luultavasti elimistölle enemmän hyödyksi kuin haitaksi.

Säännöllinen suklaansyönti kannattaa

Yliopiston tutkimuksissa analysoitiin tumman suklaan vaikutusta verihiutaleiden toimintaan miehillä ja naisilla. Jo aiemmin on havaittu, että muun muassa kaakaosta ja teestä löytyvistä flavonoideista on hyötyä ihmisen verenkierrossa.

– Havaitsimme, että tumman suklaan hyödylliset flavonoidit ja niiden aineenvaihduntatuotteet näkyvät verenkierrossa ja virtsassa muutamassa tunnissa syönnin jälkeen. Samalla ne vaikuttavat positiivisesti verihiutaleiden toimintaan. Vaikutukset ovat suuremmat miehillä.

Tutkijoiden mukaan terveysvaikutukset ehtivät kuitenkin haihtua jo muutamassa päivässä, joten pitkäaikaista hyötyä hakevien kannattaa todella nauttia tummaa suklaata pieni annos päivittäin.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat