Marjoista sen jo tiesimmekin, mutta nyt myös mangosta on paljastunut hyötyjä, jotka voivat auttaa ehkäisemään diabetesta.
Tuoreen tutkimuksen mukaan noin 100 kilokaloria sisältävä annos mangoa päivässä voisi auttaa laskemaan elimistön insuliinipitoisuuksia ja lisätä insuliiniherkkyyttä ylipainoisilla ja lihavilla ihmisillä, joilla on elimistössään matala-asteista tulehdusta.
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten yksinkertainen muutos ruokavalioon voisi laskea tyypin 2 diabeteksen riskiä, kertoo New York Post.
Tutkijat jakoivat 48 ylipainoista tai lihavaa 20–60-vuotiasta aikuista kahteen ryhmään.
Ensimmäinen ryhmistä sai ohjeekseen syödä 165 grammaa mangoa päivittäin, kun toista ryhmää ohjeistettiin syömään hedelmäsorbettiannos, joka vastasi kaloreiltaan pitkälti toisen ryhmän mangoannosta.
Muita muutoksia osallistujien ruokailuun tai liikkumisiin ei tutkimuksen aikana tehty.

