SM-liigapomo ilahtui Jokerien siirrosta – näin paluu kotimaan kentille etenee: "Myönteinen henki"

Jääkiekon SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen otti ilahtuneena vastaan tiedon Jokerien siirtymisestä täysin Jari Kurrin omistukseen. Venäläisomistajistaan irtautuneella helsinkiläisseuralla on kuitenkin vielä pitkä matka takaisin SM-liigaseuraksi.

Irrottautuminen venäläisomistuksesta on ollut KHL:stä lähteneelle Jokereille ensiaskel paluuseen kotimaan kiekkokaukaloihin.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen otti tuoreen käänteen vastaan mielissään, vaikka matka liigapaluuseen on edelleen pitkä.

– Seuraavaksi varmaan Jari tekee omistajana ratkaisuita. Jos ne ovat siihen suuntaan, jotka tukevat niitä viestejä, joita me SM-liigan puolelta olemme antaneet, niin toki Liigan suhteessa tilanne kehittyy myönteiseen suuntaan.

– Pitkä matka varmasti vielä on, että ollaan keskusteluissa ja päätöksissä, Hiltunen kommentoi tuoreeltaan MTV Urheilulle.

Seuraavaksi Jokerien pitäisi saada organisaationsa ammattimaiselle pohjalle ja saada seura sekä taloudellisesti että urheilullisesti liigakelpoiseksi. Suuri kysymysmerkki on myös kotihallin löytyminen edelleen pitkälti venäläisrahalla pyörivän entisen Hartwall Arenan tilalle.

Ensi kausi tulee liian nopeasti

Hiltunen on ollut tähän asti vain kerran puheissa Kurrin kanssa. Tuolloin Liigan puheenjohtaja kertoi Jokerien omistajalle prosessista, jolla liigapaluu olisi mahdollinen.

– Se menee meidän yleisen käytäntömme mukaan, jonka muutkin osakkaat ja palaavat seurat ovat käyneet läpi, Hiltunen kertoo.

Asiasta on kuitenkin jo keskusteltu Liigan yhtiökokouksessa. Aikataulu ensi kaudelle on tosin jo liian kireä.

– On mielestäni hyvin epätodennäköistä, että ensi syksynä Jokerit pelaisi Liigaa, Hiltunen kommentoi.

– Ilmapiiri on ollut sillä tavalla vähän kysymysmerkki, koska emme ole tienneet, mikä omistuspohja ja rahoitusmalli Jokereilla on ja millainen joukkue tulisi olemaan, minkä tasoisella taloudella he lähtisivät ja missä he pelaisivat.

– Jos ne jätetään sivuun, niin kyllähän Liigassa on myönteinen henki siinä, että jos asiat loksahtavat kohdilleen, niin kyllä liigaseurat ja omistajat mielellään Jokerit näkisi osana Liigaa, Hiltunen kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat