Silikonit voivat hidastaa rintasyövän havaitsemista

Rintaimplantit voivat hidastaa rintasyövän toteamista, uusi selvitys paljastaa.

Silikonirinnat voivat vaikeuttaa rintasyövän havaitsemista, Female First -sivusto uutisoi. Rintaimplantit eivät itsessään lisää rintasyöpäriskiä, mutta silikonit voivat vaikeuttaa alkuvaiheessa olevan kasvaimen havaitsemista, sillä ne aiheuttavat varjoja mammografiakuviin. Tulos pohjautuu 17 eri selvitykseen, joita on kerätty Pohjois-Amerikasta ja Euroopasta vuodesta 1993 lähtien. Selvitys tehtiin Kanadan Laval-yliopistossa.

Raporttiin tulee suhtautua varauksella, sillä selvityksessä ei huomioitu mahdollisia tutkimustuloksia sekoittavia tekijöitä. Tulosten mukaan rintasyövästä selviytyvät kuitenkin huonommin ne naiset, joilla on ollut rintaimplantit rintasyövän toteamisen aikaan.

Uusi raportti antaa aihetta huoleen, sillä rintasyöpädiagnoosi voi viivästyä, jos syöpää ei havaita mammografiassa ajoissa.

– Kehotamme mammografiaan meneviä naisia informoimaan henkilökuntaa rintaimplanteistaan, jotta jokainen rintakudos tutkitaan kunnolla. Aikainen reagointi ennustaa parasta hoitotulosta, joten kannustamme kaikkia naisia, oli heillä silikonit tai ei, tutkituttamaan rintansa säännöllisesti, Breakthrough Breast Cancer -hyväntekeväisyysjärjestön lääkäri Caitlin Palframan kertoo.

Lue myös:

AVA/Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja