Sébastien Ogierin pahin pelko kävi toteen: Meksikon MM-rallissa todettiin koronatartunta – "Tällä voitolla ei ole mitään merkitystä"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Meksikon MM-rallin dramaattisin hetki koettiin ensimmäisenä täytenä ajopäivänä, kun Esapekka Lapin auto paloi poroksi.

Rallin MM-sarjan promoottori tiedotti perjantaina, että eräällä sen työntekijällä on todettu koronavirustartunta viime viikolla Meksikossa ajetun kauden kolmannen MM-rallin yhteydessä.

MM-sarjan verkkosivuilla kerrotaan, että kyseinen henkilö eristi itsensä välittömästi sen jälkeen, kun tartuntaan viitanneet oireet olivat ilmenneet. Testin osoittauduttua positiiviseksi hän jäi Meksikoon hoidettavaksi, kun kaikki muut kiirehtivät suunniteltua aiemmin keskeytetyn kilpailun jälkeen takaisin Eurooppaan ennen kuin erilaiset maahantulorajoitukset ja lentojen perumiset estäisivät heidän kotimatkansa.

Promoottori kertoo, että tartunnan saanut henkilö liikkui rallin aikana vain hotellilla, jossa myös tallit majoittuivat, sekä tv-tuotantoalueella, joka oli selvästi erillään huoltoparkista ja mediakeskuksesta.

20 ek:n mittaiseksi typistyneen rallin voitti Sébastien Ogier, joka ei kuitenkaan voinut täysin iloita ensimmäisestä Toyotalla saavuttamastaan MM-rallivoitosta. Ogier oli läpi rallin erittäin kriittinen sitä päätöstä kohtaan, että kilpailu päätettiin ylipäätään ajaa. Nyt todettu tartunta oli Ogierin pahin kauhukuva.

– Tätä rallia ei olisi pitänyt koskaan ajaa! Ihmisten suojelemisen pitäisi tulla aina ennen kaikkea muuta – ainakin ennen kilpa-autoilua! Jos asetamme täällä olevat fanit vaaraan, tällä voitolla ei ole mitään merkitystä, Ogier kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Lue myös:

    Uusimmat