WRC-tallit hyväksyivät rallijärjestäjien kovan päätöksen yksimielisesti – Tommi Mäkinen: "Ymmärrämme täysin"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Meksikon MM-rallin järjestäjät vahvistivat lauantaina, että rallia ei ajeta enää sunnuntaina. Lauantain erikoiskokeet ajettiin loppuun, minkä jälkeen lopputulokset olivat selvillä.

Sunnuntain erikoiskokeiden peruuntumisen taustalla olivat koronaviruksen maailmanlaajuiset vaikutukset. Valtiot ovat sulkeneet rajojaan ja rajoittaneet ulkomaalaisten pääsyä lentokentilleen. Sen vuoksi kuljettajat, tiimit ja muut rallin parissa työskentelevät henkilöt haluttiin päästää mahdollisimman nopeasti paluumatkalle kohti Eurooppaa.

Rallin MM-sarjan tiimit Hyundai, M-Sport Ford ja Toyota hyväksyivät yksimielisesti päätöksen.

– Tallimme ymmärtää täysin tilanteen ja tukee Meksikon rallin järjestäjien päätöstä. Se on harmillista, että kisa päättyy näin, sillä kyseessä on hieno kilpailu, kertoi Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen, joka ei tavallisen flunssan vuoksi itse matkustanut Meksikoon.

– Meidän pitää taata, että tallimme jäsenet pääsevät turvallisesti kotiin perheidensä luokse. Siinä mielessä tämä on oikea päätös, Mäkinen sanoi.

Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo ja M-Sport Fordin pomo Richard Millener olivat samoilla linjoilla Mäkisen kanssa.

– Tämä tilanne on kehittynyt tunti tunnilta, emmekä voineet odottaa päätöstä pidempään. Mielestämme rallin keskeyttäminen on oikea päätös, jotta kaikille voidaan taata turvallinen paluumatka poikkeuksellisissa olosuhteissa, Adamo totesi.

– Kilpailijoina haluaisimme jatkaa rallia, mutta meidän pitää ajatella tilannetta laajemmin, Millener kertoi.

Kilpailusta jaettiin täydet pisteet, mutta Power Stage -erikoiskoetta ei järjestetty.

Rallin MM-sarjan on määrä jatkua toukokuun loppupuolella Portugalissa, mutta koronavirus saattaa tehdä muutoksia ohjelmaan. Huhtikuulle kaavailtua Argentiinan MM-rallia on jo päätetty siirtää ja se saattaa jäädä kokonaan ajamatta.

Lue myös:

    Uusimmat