Sébastien Ogier latasi painavaa tekstiä ensimmäisen Toyota-voittonsa jälkeen: "Tätä rallia ei olisi pitänyt koskaan ajaa!"

Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi! 1:47
Esapekka Lapilla dramaattinen hetki Meksikon MM-rallissa: auto paloi poroksi!

Sébastien Ogier avasi voittotilinsä Toyotalla nappaamalla jo ennätyksellisen kuudennen MM-rallivoittonsa Meksikossa. Tilanne maailmalla sai hänet kuitenkin mietteliääksi.

Ogier, urallaan kaiken mahdollisen voittanut 36-vuotias ranskalainen sanoi jo torstai-iltana ajettujen lyhyiden yleisöerikoiskokeiden jälkeen, ettei ole täysin vakuuttunut siitä, että ralli on päätetty viedä läpi samaan aikaan, kun maailmalla jyllää koronaviruspandemia.

Kun on voittanut urallaan yhteensä 48 MM-rallia ja kuusi maailmanmestaruutta, edes kauden avausvoitto ja paluu pitkän tauon jälkeen MM-sarjan kärkeen ei saanut 3-vuotiaan Tim-pojan isää unohtamaan sitä, mikä on loppujen lopuksi kaikkein tärkeintä.

– Tämä voitto tuntuu täysin erilaiselta kuin kaikki muut, koska tätä rallia ei olisi pitänyt koskaan ajaa! Ihmisten suojelemisen pitäisi tulla aina ennen kaikkea muuta – ainakin ennen kilpa-autoilua! Jos asetamme täällä olevat fanit vaaraan, tällä voitolla ei ole mitään merkitystä, Ogier kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

MM-rallikausi jatkuu tällä tietoa toukokuussa Portugalissa. Huhtikuussa ajettavaksi tarkoitettu Argentiinan ralli on toistaiseksi peruttu, ja sille yritetään mahdollisesti etsiä uutta ajankohtaa.


Lue myös:

    Uusimmat