Toyotan supertähti kilpailee Meksikon MM-rallissa kallella kypärin: koronavirus huolettaa – "Ei tunnu kovin hyvältä"

Koronaviruspandemia on pakottanut eri maat ja sarjat perumaan tai keskeyttämään valtavan määrän erilaisia urheilutapahtumia. Viikonloppuna ajettava kauden kolmas MM-ralli ajetaan kuitenkin suunnitelmien mukaan Meksikossa.

Lajin kuusinkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier on yksi suurimmista suosikeista kilpailun voittajaksi, mutta Toyota-kuljettaja ei ole täysin vakuuttunut siitä, onko Meksikossa ajaminen järkevää.

– En tiedä, tarvitseeko minun kertoa, miltä minusta tuntuu autossa. Ei tunnu kovin hyvältä. Tilanne on vaikea, ja on vaikea olla ajattelematta sitä, Ogier sanoi DirtFish-sivuston mukaan.

– Rehellisesti sanottuna tämä tuntuu oudolta. On outoa olla täällä, on outoa ajaa. Koko maailma on tällä hetkellä kriittisessä tilanteessa.

Maailmalla on todettu perjantaiaamuun mennessä kaikkiaan noin 130 000 koronavirustapausta, jotka ovat johtaneet noin 5 000 ihmisen kuolemaan. Sairastuneista yli puolet, noin 68 000 ihmistä, on parantunut.

Meksikossa aktiivisia koronavirustapauksia on tällä hetkellä vain kahdeksan.

– Maailmanlaajuinen tilanne on aika paha, ja me kaikki ymmärrämme sen. Mutta samaan aikaan paikalliset tilanteet ovat keskenään hyvin erilaisia. Olemme keskustelleet terveysviranomaisten kanssa, ja aivan kuten mekään, he eivät halua riskeerata mitään, kilpailunjohtaja Patrick Sauberville sanoi.

Ralli alkoi torstaina kahdella lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Hyundain Thierry Neuville johtaa kilpailua 1,1 sekunnin erolla Toyotan Elfyn Evansiin ja 1,9 sekunnin erolla tallikaveriinsa Ott Tänakiin.

Suomalaisista paraissa asemissa on M-Sportin Teemu Suninen, joka on neljäntenä, tasan kahden sekunnin päässä Neuvillesta.

Perjantaina Meksikossa ajetaan kymmenen erikoiskoetta.


Lue myös:

    Uusimmat