F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vetteliltä viiltävä heitto tallimääräyksien tuomista eduista – "Kysykää Lewisilta"

Ferrarin tallimääräykset nousivat jälleen suureksi puheenaiheeksi Kiinan osakilpailun yhteydessä. Ferrari-kuski Sebastian Vettel vastasi toimittajien tallimääräysuteluihin viileästi.

Ferrari-kuljettajat Charles Leclerc ja Sebastian Vettel taistelivat Kiinan GP:ssä samoista sijoituksista, kunnes italialaistalli antoi Leclercille käskyn päästää Vettel ohitseen. Lopulta Leclercin kisasta muodostui pannukakku, kun hän jäi erilaisen varikkotaktiikan myötä Max Verstappenin taakse viidenneksi.

Media tiedusteli Vetteliltä kilpailun päätteeksi, onko tallimääräykset paras mahdollinen tapa saavuttaa mestaruus. Vettel vastasi toimittajien kysymykseen viiltävästi.

– En tiedä, kysy Lewisilta, Vettel sanoo Planet F1:n mukaan vihjaten aikaisempiin mestaruustaistoihin Lewis Hamiltonin kanssa.

– Ei ole ensimmäinen kerta, kun olemme nähneet vastaavaa. Kuten Mattia Binotto sanoi, yritimme tehdä kaiken tiiminä.

Ferrarin tekemä tyly tallimääräys herätti paljon närää F1-ympyröissä. Monet ihmettelivät Ferrarin ratkaisua, sillä Leclerc on osoittanut ensimmäisten kilpailuiden aikana pystyvänsä haastamaan Vettelin toden teolla, ja olevan parhaimmillaan jopa nopeampikin. Vettelin mukaan tallimääräys ei toteutunut toivotulla tavalla.

– Järkyttävin asia kilpailun jälkeen oli, että emme kyenneet sijoittumaan kolmanneksi ja neljänneksi. Minä haluan olla Charlesin edellä ja hän haluaa olla minun edelläni. En halua avata tätä enempää, koska se on aina vaikeaa. Varsinkin se, mitä te mediassa käytätte vastaustani, Vettel toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja