F1-pomolta puolustuspuhe Ferrarin tallipäällikölle: “Binotto hoitaa tilannetta hyvin”

Ferrari-tallipäällikkö Mattia Binotto hallitsee hyvin tilanteen tallin kuljettajaparin Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välillä, katsoo formula ykkösten urheilujohtaja Ross Brawn.

Ferrari määräsi sunnuntaina ajetussa Kiinan osakilpailussa Leclercin päästämään Vettelin edelleen. Italialaistallin päätös sorsia monacolaiskuskia nostatti laajalti kritiikkiä, mutta Brawn antaa synninpäästön tallipäällikkö Binottolle.

– Tallipäällikkö Binotto on löytänyt itsensä uudesta tilanteesta Ferrarilla, jossa kaksi kuljettajaa taistelevat todella korkealla tasolla, Brawn kommentoi kisaraportissaan.

– Nyt Mattia hoitaa tilannetta hyvin. Toisaalta hän joutuu käsittelemään lahjakasta ja nuorta Leclerciä, kun taas samalla hän pitää huolta Vettelistä, joka on tallille arvokas resurssi ja nelinkertaisena maailmanmestarina on osoittanut kykynsä hallita paineita.

– Tämä on Sebastianille ehdottomasti hankala vuosi. Palkintosija Shanghaissa antoi hänelle itseluottamusta, kun taas Charles osoitti suurta kypsyyttä hyväksyessään tallin päätöksen, jota ei ollut helppo sulattaa, Brawn jatkoi.

Mercedes on vienyt alkukauden kisat nimiinsä kolmen tuplavoiton kera. Brawn tietää Ferrarin olevan kovan haasteen edessä.

– Kolme ensimmäistä kisaa ovat osoittaneet, että mikäli Ferrari haluaa haastaa Mercedeksen, on kaiken oltava täydellistä kaikilla tasoilla: suorituskyvyssä, luotettavuudessa ja tiimityöskentelyssä, Brawn listasi.

– Olen varma siitä, että Mattia on tästä tietoinen. Hän käyttää kaiken energiansa siihen, että näin myös tapahtuu, Brawn vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat