Sara Siipolan UMK-esitys muuttui vielä finaaliviikolla – tällaisia ajatuksia pyöri päässä ennen show'ta

Sara Siipola paljastaa, onko UMK-show’ssa kaikki mennyt suunnitellusti 0:17
Sara Siipola paljasti UMK-finaalissa, onko esityksessä mennyt kaikki suunnitellusti.

Sara Siipolan ura lähti valtavaan nousukiitoon UMK-finaalin myötä.

Laulaja Sara Siipola hurmasi suomalaiset Uuden Musiikin Kilpailussa  Paskana-kappaleellaan. Erityisesti kansanväliset raadit ihastuivat Siipolaan, mutta lopulta Windows95man vei katsojien äänet ja näin ollen voitti kilpailun. Windows95man edustaa Suomea Euroviisuissa Malmössä toukokuussa.

Siipola kuvailee, kuinka matka kohti UMK-finaalia alkoi jo syksyllä.

– Se oli puolen vuoden intensiivinen kupla, eikä siinä pysynyt hirveästi muuta tekemään samaan aikaan. Tein muutamia keikkoja ja väsäilin toista albumia, mutta ei hirveästi muuta, Siipola kertoi Le Bloom Exclusive Loungen avajaisissa, jossa hän esiintyi.

UMK-finalisteilla oli koreografiaharjoituksia ennen finaalia valtavasti, mutta lopullinen esitys muovautui vasta finaaliviikolla Tampereen Nokia Areenalla.

– Siihen tuli muutoksia edellisenä päivänä, kun joitain kameroita vaihtui. Täytyi vain pitää pää kylmänä, mutta sellaiset muutokset tuntuivat siinä stressissä, Siipola muistelee.

Ennen h-hetkeä Siipola hoki itselleen lavalla, että tätä hetkeä hän oli odottanut yli puoli vuotta.

– Vedimme ennen finaalia kenraalin ja edellisen päivänä jury-shown. Me olimme esiintyneet ennen finaalia useamman kerran kuin olisimme lähetyksessä. Minua jännitti varmaan aika paljon, kun en muista esityksestä mitään, Siipola myöntää hymyillen.

Erityisesti sosiaalisessa mediassa Siipolaa verrattiin paljon viime vuoden Euroviisu-voittajaan, Ruotsin Loreeniin. Monet löysivät yhtäläisyyksiä erityisesti esiintymisasusta.

– Rehellisesti, vähän ärsytti. Se on fakta, että naisia usein asetellaan vastakkain paljon enemmän. Toki miehiäkin, mutta yleensä naisia. 

Siipolan arkielämä on pysynyt suhteellisen samanlaisena, mutta ura lähti Uuden Musiikin Kilpailun myötä valtavaan nousuun. Siipola lupailee julkaisevansa uutta musiikkia vielä ennen kesää.

– Olen odottanut kauan, että pääsen tekemään tätä kunnolla. Julkaisin ensimmäisen sinkun 2019, mutta nyt moni kuuli minusta tuota kautta ensimmäistä kertaa. Ihan kuin urani olisi startannut siitä, monelle se on.

Lue myös:

    Uusimmat