Sami Hyypiältä koskettava kirjoitus pois nukkuneen Gerard Houllierin muistolle: "Jalkapallomaailma on menettänyt tänään todellisen herrasmiehen"

Maanantain suru-uutinen Liverpoolin entisen valmentajasuuruuden Gerard Houllierin kuolemasta on koskettanut eurooppalaista jalkapalloperhettä.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä vain päiviä sydänleikkauksen jälkeen menehtynyt ranskalainen oli tärkeä hahmo myös Suomen maajoukkueen entiselle pelaajasuuruudelle ja C Moren asiantuntijalle Sami Hyypiälle. Houllier toi suomalaisen englantilaisseuraan kesällä 1999.

Hyypiä julkaisi Instagram-tilillään muistokirjoituksen 73-vuotiaana menehtyneelle entiselle valmentajalleen.

– Olen surullinen kuullessani Gerard Houllierin poismenosta. Jalkapallomaailma on menettänyt tänään todellisen herrasmiehen ja urheilun rakastajan, Hyypiä kirjoitti.

– Mies, jolla oli uskoa tuoda minut Liverpooliin ja antoi minulle itseluottamusta olla oma itseni, ei ole enää kanssamme. Paljon voimia hänen perheelleen, Hyypiä kirjoitti lisäten jatkoksi Liverpoolin You'll never walk alone -tunnuslauseen.

Houllier muistetaan Liverpoolin kannattajien keskuudessa valmentajana, joka nosti seuraa takaisin kohti Englannin ja Euroopan terävintä kärkeä. 

Kaudella 2000-2001 Houllier valmensi Liverpoolin Englannin cupin, Uefa-cupin ja liigacupin voittoon.

Ranskan maajoukkuetta, PSG:tä, Lyonia ja Aston Villaa Liverpoolin lisäksi valmentanut Houllier lopetti valmennusuransa vuonna 2011 terveyssyiden vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat