Mainos

Salossa huolehditaan tuotekehityksestä

Yli 6000 ihmistä teki töitä Nokian Salon tehtailla alle kymmenen vuotta sitten. Jäljellä olevat 1200 saavat uuden palkanmaksajan ensi vuoden alkupuolella. Microsoft-kaupan ulkopuolelle jää vain muutama Salon yksikön työntekijä.

Yksi myyntiuutisen hämmentämistä perusnokialaisista oli ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Aimo Leskelä. Hän sai tiedon kaupasta jo maanantai-iltana asemansa perusteella. Leskelä on Nokian henkilöstön edustaja elimessä, joka valvoo useissa EU-maissa toimivien yritysten konserniyhteistyötä.

– Tekikö mieli kertoa jollekulle? Olen tottunut luottamuksellisuuteen, Leskelä hymähti Salon yksikön pääportilla tiistaina.

Leskelä on ollut Salon tehtaan leivissä 28 vuotta. Hän on Lumian akkujen tuotekehityksen senior specialist, kokenut asiantuntija.

Tiistaina Leskelä näpelöi Lumiaansa portilla apeana. Kauppa oli tullut yllätyksenä.

– Ei sitä osannut odottaa. Olen luottanut siihen että Nokian matkapuhelinliiketoiminta nousisi pikkuhiljaa ja yhtiö pystyisi jatkamaan omana yksikkönä.

Leskelä jakoi ekonomistien arvion, että kännykkätoiminta myytiin alihintaan.

– Halvallahan se meni. Kauppahinta on suunnilleen sama kuin Nokian patenttisalkun arvo.

Leskelä kertoi pelkäävänsä, että Salon ja Tampereen windows-puhelimien tuotekehitys ei jatku nykysijoillaan.

– Miten se jatkossa sitten säilyy, se tosiaan on asia mikä huolettaa. Että siirtyykö tätä työtä jonnekin muualle tai sitten pois Suomesta.

Salon ylempien toimihenkilöiden toinen luottamushenkilö Mika Paukkuri jaksoi olla aavistuksen verran toivorikkaampi.

– Uskon, että tuotekehityksen suunnittelijoiden työ pysyy varsin samankaltaisena kuin nyt. Tietysti uusi veturi muuttaa suuntaviivoja, mutta minä aion ainakin markkinoida Saloa ja Salon osaamista. Toivon, että mennään positiivisin silmin eteenpäin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.