Saksalaismies juo omaa virtsaansa tuopeittain joka päivä, koska uskoo terveyshyötyihin – tästä syystä kiistanalainen tapa ei kannata

Saksalaismies vannoo virtsan terveyshyötyjen nimeen. Tutkimustieto ei puolla miestä.

Saksalainen Jan Shünemann, 26, kertoo Daily Mailille juovansa päivittäin seitsemän tuopillista omaa virtsaansa. Hän uskoo, että oma pissa suojaa häntä sairauksilta ja lieventää masennusta. Hän uskoo, että näiden omien virtsahoitojensa takia hänellä on myös niin paljon energiaa, että hän tarvitsee vähemmän unta, noin 4–7 tuntia yössä. 

– Se on kehon oma rokote, mies kertoo Daily Mailin haastattelussa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jan kertoo erikoisesta elämäntavastaan Instagramissa ja YouTubessa. Hän toivoo, että muutkin alkaisivat seurata hänen esimerkkiään.

Juomisen lisäksi Jan sivelee virtsaa iholleen, silmiinsä ja injektioruiskulla jopa korviinsa.

Jan uskoo, että hän tulee sairaaksi syömällä pikaruokaa. Se ei hänen mielestään tee hyvää kenellekään.

– Elämänlaatuni on parantunut tämän tavan myötä, Jan kertoo.

Mies uskoo, että virtsassa on kaikki, mitä ihmisen keho tarvitsee.

Enemmän haittaa kuin hyötyä?

Tutkimustiedon valossa virtsan juonnista ei näyttäisi seuraavan mitään terveyshyötyjä ja se saattaa joissain tapauksissa olla jopa haitallista. Healthline-sivuston mukaan virtsaa juomalla kehoon voi päätyä bakteereita ja muita ainesosia, joista kroppa yritti alun perin päästä eroon. Munuaiset suodattavat verestä virtsaan kuona-aineita, suoloja ja vettä, kertoo Terveyskirjasto.

Healthline kertoo, että virtsan juominen voi olla haitallista muun muassa munuaisille. Lisäksi virtsa on diureetti, joten se lisää nestehukan riskiä. 

MyösMedical News Today -sivuston mukaan virtsa sisältää ainesosia, joita keho ei tarvitse tai jotka voivat olle kropalle haitallisia. Tutkimuksissa virtsasta on löydetty hyvin pieniä määriä hormoneja, vitamiineja ja vasta-aineita. Ei ole kuitenkaan näyttöä siitä, että se sisältäisi niitä niin paljon, että siitä olisi terveydelle mitään hyötyä. 

Aiemmin olemme kertoneet yhdysvaltalaisesta joogaopettajasta, joka niin ikään nautti omaa virtsaansa hyötyjen toivossa. Tuolloin The Sunin haastattelema urologi Henry Woo totesi, että virtsan juomisesta on mitä todennäköisemmin ihmiselle enemmän haittaa kuin hyötyä.

– Ne, jotka juovat omaa virtsaansa, eivät tee muuta kuin pitävät itseään pilkkanaan, hän jyrähti.

Lue myös:

    Uusimmat