Joogaopettaja juo joka aamu lasillisen virtsaansa – väittää tavan auttaneen moneen ongelmaan

Yhdysvaltalainen joogaopettaja Kayleigh Oakley kertoo Daily Mailille juovansa virtsaansa joka aamu sekä käyttävänsä pissaansa myös kasvojen hoitoon. Joogin mukaan menetelmä on auttanut väsymykseen, kilpirauhasen vajaatoimintaan ja sekä heikkoon vastustuskykyyn, mutta terveysalan asiantuntijat ovat eri mieltä.

VIDEO: Dosentti kertoo asiantuntijan mielipiteen uskomushoidoista.

Kayleigh Oakley, 33, väittää aamuisen virtsa-annoksen parantaneen hänet pitkään kärsimistään ongelmista. Lisäksi joogaopettaja kertoo ihonsa kirkastuneen sen jälkeen, kun hän aloitti virtsahoitonsa.

– Virtsan juominen ei voi vahingoittaa sinua, ja se on mielestäni lääketiedettä. Emme ajattele kahdesti ottaessamme lääkkeitä, joilla voi olla sivuvaikutuksia. Virtsalla ei ole sivuvaikutuksia ja se toimii hyvin, Kayleigh sanoo.

Väitteille tukea uskomushoidoista


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Kayleigh väittää virtsan juomisen helpottaneen jatkuvaa väsymystä ja lihaksissa kipua aiheuttavaa fibromyalgiaa sekä parantaneen kilpirauhasen vajaatoimintaa aiheuttavan Hashimoton taudin.

Väitteiden tueksi Kayleigh nostaa uskomushoidot, joiden mukaan virtsa sisältää ihmiselle tarpeellisia hormoneja ja ravintoaineita.

– Se (virtsan juominen) on myös ikivanha joogatekniikka, joten päätin antaa sille mahdollisuuden.

Nyt Kayleigh pissaa joka aamu lasiin vältellen alku- ja loppuvirtsan joutumista annokseen.

– Se ei maistu juuri miltään. Se on hieman suolaista ja voit maistaa tietyt mineraalit, mutta vegaanidieettini vuoksi maku ei ole vahva.

Asiantuntijat varoittavat koskemasta virtsaan 


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Health-sivusto kertoo vuonna 2015 julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan virtsan juomista terveystarkoituksissa harjoitettiin muinaisten egyptiläisten ja kreikkalaisten toimesta. Tieteellistä perustaa virtsaterapian myönteisistä terveysvaikutuksista ei ole.

Sen sijaan virtsa voi toimia kasvualustana bakteereille ja saattaa altistaa juotuna tai ulkoisesti käytettynä tulehduksille.

Virtsan juomisen haitoista varoittaa myös The Sun -lehden haastattelema ravitsemusterapeutti. Virtsaan päätyvät kehoon imeytymättömät kuona-aineet, joita ihminen ei tarvitse. Virtsan juomisesta on mitä todennäköisemmin ihmiselle enemmän haittaa kuin hyötyä, sanoo myös lehden haastattelema urologi Henry Woo.

– Ne, jotka juovat omaa virtsaansa, eivät tee muuta kuin pitävät itseään pilkkanaan, hän toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja