Ruotsin kiekkojätti Daniel Ståhl joutui myrskyn silmään – rikkoi sääntöjä olympialaisissa

4:55
MTV Urheilu Tokiossa: Näin tiukat koronarajoitukset vaikuttavat olympialaisten aikana.

Kiekonheitossa olympiakultaa louhinut suomalaistaustainen Daniel Ståhl teki yllättävän visiitin Ruotsin käsipallomaajoukkueen otteluun yhdessä kollegansa Simon Petterssonin kanssa. Kaksikon toiminta rikkoi räikeästi Tokion olympialaisten koronarajoituksia.

Kun Ruotsi kukisti sunnuntaina naapurimaansa Tanskan käsipallossa 33–30, joukkue sai ylimääräistä kannustusta paikan päällä kahdelta kiekkomitalistilta.

Ottelun jälkeen Ståhl ja Pettersson olivat lisäksi käsipallomaajoukkueen bussissa mukana juhlimassa voittoa.

Nyt asiasta on noussut kohu, sillä Ståhl ja Pettersson rikkoivat räikeästi Tokion olympiakisojen tiukkoja koronarajoituksia.

Simon Pettersson kertoi Expressenille, miten kaksikko ”salakuljetettiin” Yoyogi-areenalle sisään.

Ennen tapahtumaa Daniel Ståhl ja Simon Pettersson saivat roolit käsipallojoukkueen "avustavana huoltajana" ja "avustavana tiedottajana".

– Halusimme kiittää heitä siitä, miten he ottivat meidät vastaan olympiakylään edellisenä iltana, joten pyysimme heitä salakuljettamaan meidät otteluun, Pettersson kertoi.

Ruotsin tietotoimisto TT uutisoi, että Ståhlin ja Petterssonin tempaus rikkoi kisojen koronarajoituksia, jotka eivät salli eri lajien urheilijoiden välistä kanssakäymistä urheilutapahtumien yhteydessä.

– Nämä ovat säännöt, ja niiden noudattamatta jättäminen on tietenkin surullista, Ruotsin olympiakomitean toiminnanjohtaja Peter Reinebo kommentoi.

Tapauksesta on tullut kuuma peruna Ruotsin joukkueessa, sillä käsipallomaajoukkueen lehdistövastaavan Daniel Vandorin mukaan Stählin ja Petterssonin vierailulle varmistettiin lupa maan olympiakomitealta, joka näytti vihreää valoa.

– Tästä ei pidä syyttää Danielia tai Simonia lainkaan, vaan jos joku on tehnyt jotain väärin, se olen minä, Ruotsin olympiakomitean viestintävastaava Lars Markusson sanoo Expressenille.

Ståhl ja Pettersson nappasivat kiekoheitossa lauantaina Ruotsille kaksoisvoiton.

Ståhl on Suomessa hyvin tunnettu, sillä hän puhuu sujuvaa suomea. Kiekkojätin suomalainen isoäiti asuu Turussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja