Daniel Ståhl kertoi suomeksi kauniin muiston kymmenen vuoden takaa – ”Kuuntele mitä sanon, niin voit olla olympiavoittaja”

Ruotsalainen Daniel Ståhl heitti Tokiossa kiekossa kultaa. Voittoheitto 68,90 irtosi jätin kädestä toisella kierroksella.

Ilta oli Ruotsille fantastinen. Mitalittomana lauantaihin tullut maa sai kerralla kaksi mitalia, Ståhlin kultaisessa vanavedessä Simon Pettersson nykäisi limpun 67,39 metriin ja otti hopeaa.

Turkulaista mummiaan suomalaismedian edessä usein muistava Ståhl kertoi tunnelmiaan myös kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Suomeksi.

– Tämä oli aika hieno juttu, mitä mä tein. Mä olen tosi ylpeä. Monta vuotta on treenattu ja mun valmentaja Vesteinn Hatsteinsson kertoi minulle, kun oli 18-vuotias, että ”kun sä kuuntelet mitä sanon, sinusta voi tulla olympiavoittaja tai maailmanmestari”, Ståhl kertoi matkan alusta.

28-vuotias heittäjä poisti kauniista muistosta sanan tai, hän on nimittäin olympiavoittaja ja maailmanmestari.

– Reissu on mennyt ylös ja alas, mutta minä uskoin siihen. Se on ihanaa, tämä on aivan mahtava juttu. Tuntuu ihanalta olla mestari, mä olen tosi ylpeä, Ståhl jatkoi.

Ruotsalaistoimittajille Ståhl kertoi olevansa erittäin ylpeä, siitä että on ruotsalainen, mutta myös itsestään. Kaikki odottivat, että Ståhl voittaa. Paine on ollut siis kova.

– Edelliset kolme vuorokautta eivät ole olleet helppoja, sen voin teille sanoa.

Kun tähän pyydettiin tarkennusta, Ståhl heittäytyi veikeäksi.

– En taida kertoa kenellekään teistä.

Hän ei kuitenkaan ole ollut odotusten edessä yksin.

– Ympärilläni on tiimi, joka on tukenut minua. Olen saanut heiltä neuvoja monta vuotta ja oppinut niistä. Tässä ei ole kyse vain siitä, että minä menen ja heitän pitkälle, vaan koko tiimistä, Ståhl sanoi kiitollisena.

Ståhl ja Pettersson ottivat onnen hetkistä kaiken irti Tokion olympiastadionilla. Huomenna he pääsevät paikalle uudelleen, vastaanottamaan mitalinsa ja kuuntelemaan Du Gamla, Du Frian säveliä.

Lue myös:

    Uusimmat