Red Bull -pomo Christian Horner hermostui Nico Rosbergille – tuorein kritiikki meni ihon alle

Tulosruutu: Max Verstappen voittoon Barcelonassa, Valtteri Bottaksella vaikeaa

F1:n vuoden 2016 maailmanmestari Nico Rosberg on jaellut varsin kovia kommentteja sen jälkeen, kun hän päätti formulauransa. Espanjassa Rosberg sai Red Bull -pomo Christian Hornerin raivon partaalle.

Horner ei pitänyt siitä, millaisia kommentteja Rosberg jakoi Red Bull -kuski Sergio Pérezin suorituksesta sunnuntain Espanjan GP:ssä.

Pérez epäonnistui aika-ajossa, kun hän jäi vasta ruutuun 11.

Meksikolainen onnistui parantelemaan asemiaan sunnuntaina, nousten neljänneksi.

F1-maailmanmestari Rosberg ei jaellut pelkkiä ruusupuskia Pérezin suuntaan. Rosbergin mukaan Pérezin kisan alun kierrosajat eivät olleet riittävän hyviä. Tämän myötä hän jäi ”vasta” neljänneksi.

Kannanottonsa jälkeen Rosberg heitti pallon Horneria päin.

– Sanoit, että hän (Pérez) ajoi hyvin, mutta mielestäni hän olisi voinut olla parempi varsinkin kisan alkuhetkillä. Eikö se pidä paikkansa, varsinkin jos vertaa siihen, miten Max (Verstappen) ajoi? Ero heidän välillään oli varsin iso, Rosberg lateli Skyn lähetyksessä.

Horner ei innostunut lainkaan moittimaan Péreziä. Sen sijaan Horner käänsi hyökkäyksensä Rosbergin suuntaan.

– Olet aika kriittinen kaveri, etkö? Nyt kun et enää aja, haukut vaan kaikkia, Horner tylytti Rosbergia.

Hornerin mukaan Pérez olisi noussut palkintopallille, mikäli kilpailun tuomaristo olisi jakanut Mercedeksen George Russellille asianmukaisen rangaistuksen.

Russell palasi kyseenalaisella tavalla radalle sunnuntain kisan avaushetkillä. Mercedeksen brittikuski paranteli roimasti asemiaan samassa yhteydessä.

Kilpailun tuomaristo tutki Russellin tekemisiä – antamatta hänelle rangaistusta.

– Sergio jäi kisan alussa ruuhkan keskelle, kun taas George onnistui välttämään sen ajamalla ulos radalta. Eikä hän saanut siitä mitään rangaistusta. Tuosta tuli ratkaiseva ero heidän välilleen, Horner kommentoi kisassa kolmanneksi ajanutta Russellia ja neljänneksi tullutta Péreziä. 

Lue myös:

    Uusimmat