Red Bull julkaisi hämmentävän tiedotteen – tallin lausunto täysin ristiriidassa todellisten tapahtumien kanssa

Red Bullin F1-talli on julkaissut hyvin erikoisen tiedotteen viime viikonloppuna ajetun Brasilian GP:n tapahtumiin liittyen.

Tallin yhdeksän osakilpailun mittainen voittoputki katkesi Brasiliassa, kun maailmanmestari Max Verstappen ajoi ruutulipulle sijalla kuusi ja Sergio Pérez sijalla seitsemän. Kyseessä oli kauden avausosakilpailun jälkeen ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun kumpikaan Red Bull -kuljettajista ei yltänyt edes palkintokrokkeelle.

Red Bullin suorituskyvyn sijaan viikonlopun suurimmaksi puheenaiheeksi muodostuivat viimeisten kierrosten tapahtumat.

Pérez ohjeistettiin kuudenneksi viimeisellä kierroksella päästämään Verstappen ohitseen, koska tämän vauhti oli kaksikosta parempaa. Tallin ajatuksena oli, että Verstappen voisi vielä tavoittaa edellä ajaneet Fernando Alonson ja Charles Leclercin ja viedä näiltä pisteitä.

Ajatus oli lähtökohtaisestikin erikoinen, sillä vaikka Verstappen olisi onnistunut tässä tavoitteessa, valmistajien maailmanmestaruuden jo varmistanut Red Bull – Leclercin kanssa MM-hopeasta taistelevasta Pérezistä puhumattakaan – ei olisi hyötynyt siitä mitenkään.

Pérezille luvattiin hyvissä ajoin, että Verstappen päästäisi hänet ohitseen kisan lopussa, mikäli ei onnistuisi ohittamaan Alonsoa tai Leclerciä. Sama viesti kerrottiin viimeisellä kierroksella myös Verstappenille, mutta tämä ei totellut tallilta saamiaan ohjeita.

Kisan jälkeen molemmat kävivät tiimiradiossa kuumana. Verstappen teki selväksi, että häneltä on turha pyytää palveluksia Pérezin suuntaan, Pérez taas sanoi Verstappenin osoittaneen tilanteessa todellisen luontonsa.

Myös sosiaalisessa mediassa kierrokset nousivat nopeasti korkeuksiin, ja keskustelu on jatkunut kiivaana läpi viikon. Tilannetta rauhoitellakseen Red Bull julkaisi tänään tiedotteen, jossa talli tuomitsee jyrkästi kaikenlaisen törkypuheen ja urhkailun sosiaalisessa mediassa.

Tiedotteessa talli yrittää myös selittää, miksei Verstappen päästänyt Péreziä ohitseen.

– Teimme virheitä Brasiliassa. Emme osanneet ennakoida sellaista tilannetta, joka viimeisellä kierroksella tuli eteemme, emmekä olleet ennen kisaa sopineet minkäänlaisesta strategiasta sellaisten tilanteiden varalle, talli kertoo.

– Valitettavasti Max sai vasta viimeisessä mutkassa tiedon toiveesta, että hän luovuttaisi sijoituksensa, eikä kaikkea tarvittavaa tietoa välitetty.

Selitys on muuten hyvä, mutta se ei pidä paikkaansa. Asioiden todellinen laita käy ilmi Verstappenin tiimiradiosta.

– Montako kierrosta vielä? Verstappen kysyi viimeisellä kierroksella jarruttaessaan radan neljänteen mutkaan.

– Tämä on viimeinen kierros, Max, kisainsinööri Gianpiero Lambiase vastasi välittömästi.

Seurasi kahdeksan sekunnin hiljaisuus, jonka aikana Verstappen ehti ajaa viidennen mutkan läpi. Hänen lähestyessään kuudetta mutkaa Lambiase palasi ääneen:

– Max, jos et ohita Fernandoa, päästä Checo ohi 12. mutkan ulostulossa, ole kiltti. Päästä Checo ohi.

Verstappen ei vastannut.

Kilpailun viimeisten satojen metrien aikana Lambiase otti vielä kolmesti yhteyttä Verstappeniin.

– Älä välitä DRS:stä, Max. Päästä Checo ohi. 

– Päästä Checo ohi.

– Max! Päästä Checo ohi, ole kiltti.

Verstappenin niskurointi maksoi Pérezille kaksi pistettä, minkä seurauksena Pérez ja Leclerc lähtevät kauden viimeiseen osakilpailuun tasapisteissä. Leclerc on tällä hetkellä edellä Péreziä useampien ykkössijojen turvin.

Lue myös:

    Uusimmat