Ravintolaseurue hakkasi asiakkaan, henkilökunnan jäsenen ja vartijan – apuun tullut toinen vartija joutui katselemaan aseen piippua

Aggressiivisesti käyttäytynyt seurue sai lähtöpassit ravintolasta Kuopiossa. Tottelemisen sijaan seurue pahoinpiteli henkilökunnan jäsenen ja uhkaili aseella sekä sylki vartijaa.

Tapahtumat alkoivat helmikuuussa 2022 jo ravintolan edustalla, jossa yksi seurueen jäsenistä veti äkisti nyrkillä erästä miestä kasvoihin. Mies löi päänsä seinään ja kaatui maahan.

Hän sai kasvoihinsa useita murtumia ja kallonsisäisen verenvuodon.

Kun seurue ja uhri olivat sisällä ravintolassa, yksi henkilökunnan jäsenistä kiinnitti huomiota uhrin vammoihin. Hän huomasi myös, että seurue käyttäytyi aggressiivisesti henkilökuntaa kohtaan.

Mies ilmoitti tapahtumiin liittyneelle seurueelle, että näiden pitäisi poistua ravintolasta. Hän oli jo lähdössä pois, kun yksi miehistä tuli hänen luokseen ja löi nyrkillä kasvoihin.

Valvontakamera tallensi mylläkän

Toisaalla vartija sai työkaveriltaan tiedon, että ravintolassa tarvitaan apua. Hän saapui parahiksi paikalle, kun kaksi seurueen jäsenistä oli henkilökuntaan kuuluvan miehen kimpussa.

Vartija käytti pippurikaasua lopettaakseen hyökkäyksen. Tällöin nyrkkisankari tarttui häntä takaapäin kiinni ja paiskasi maahan. Vartija onnistui taltuttamaan hyökkääjän sumuttamalla tätäkin kaasulla.

Samaan aikaan ravintolan pihalle saapui toinenkin vartija. Hän nousi autostaan ulos, kun seurueeseen kuulunut nainen kulki hänen ohitsee ja sylkäisi häntä. Sylki osui vartijan vaatteille ja olkapäälle.

Vartija käskytti naista ja tämän seurassa ollutta miestä jäämään paikalle selvittämään asiaa. Mies oli sama, joka oli syyllistynyt ravintolan edustalla pahoinpitelyyn.

Mies tempaisi kuitenkin käsiaseen taskustaan ja osoitti sillä vartijaa, joka nosti kätensä ylös ja perääntyi taaksepäin.

Valtaosa tapahtumista tallentui valvontakameran tallenteelle.

Ehdotonta ja sakkoja

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi ravintolan edustalla toisen pahoinpidelleen ja vartijaa aseella uhanneen 25-vuotiaan miehen kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. 25-vuotias joutuu maksamaan vartijalle 1100 euroa kärsimyskorvauksia.

Kasvoonsa murtumia saanut mies ei vaatinut korvauksia.

Henkilökunnan jäsentä ja toista vartijaa pahoinpidellyt 34-vuotias mies sai vuoden ja kaksi kuukautta ehdotonta vankeutta ravintolan tapahtumista ja muista rikoksista. Hän joutuu maksamaan henkilökuntaan kuuluneelle 700 euroa ja vartijalle 700 euroa kärsimyskorvauksia.

Vartijaa sylkäissyt 22-vuotias nainen puolestaan sai tuomion kunnianloukkauksesta. Rangaistukseksi hän sai 30 päiväsakkoa ja joutuu lisäksi korvaamaan vartijalle 600 euroa kärsimyksestä.

25-vuotias mies ja 22-vuotias nainen valittivat ratkaisusta Itä-Suomen hovioikeuteen, joka ei myöntänyt asialle käsittelylupaa. Käräjäoikeuden tuomio jää siis voimaan.

Lue myös:

    Uusimmat