Baarituttavuus paljastui raiskaajaksi – mies houkutteli uhrin ravintolasta parkkihalliin ja pakotti nöyryyttävään tekoon

Parikymppinen mies tuomittiin vankilaan raiskauksesta ja pahoinpitelystä Helsingissä. Mies houkutteli baarissa tapaamansa naisen parkkihalliin ja ryhtyi nöyryyttävään tekoon avunhuudoista huolimatta.

Rikos tapahtui Helsingissä loppuvuodesta 2019. Uhri vietti kavereidensa kanssa iltaa eräässä keskustan ravintolassa ja tapasi siellä nuoren miehen.

Ravintolan sulkemisaikaan kaksikko päätti lähteä yhtä matkaa, ja mies ehdotti että he menisivät Helsingin Malmilla sijaitsevalle asunnolle, joka oli hänen käytössään.

Molemmat olivat vielä tässä vaiheessa yhtä mieltä siitä, että perillä harrastettaisiin seksiä. Matkalla käytiin ostamassa kondomeita.

Asuntoa ei ollutkaan

Perillä Malmilla mies ilmoitti, ettei asuntoa olekaan ja ohjasi naisen erääseen parkkihalliin. Siellä hän alkoi kinuta seksiä.

Nainen kertoi oikeudessa, että mies muuttui yhtäkkiä aggressiiviseksi ja alkoi käskyttää häntä, kun hän ei halunnut ryhtyä seksiin kylmässä parkkihallissa.

Kun nainen ei taipunut miehen toiveisiin ja oli jo lähdössä paikalta pois, mies työnsi hänet maahan, riisui hänen housunsa ja raiskasi sormillaan.

Teon jälkeen mies vielä kaatoi naisen uudestaan maahan, repi tämän housut alas toistamiseen ja löi naista voimakkaasti takamukseen useamman kerran.

Nainen kertoi huutaneensa raiskauksen aikana apua ja jopa potkaisseensa miestä kasvoihin. Sillä ei kuitenkaan ollut vaikutusta.

Mies lähti paikalta vasta teon tehtyään ja totesi, että "nähdään". Nainen soitti paikalle heti poliisit.

Mies kiisti raiskauksen

Oikeudessa mies kertoi parkkihalliin menoa edeltäneistä tapahtumista pitkälti samoin kuin nainen.

Hän kiisti, että parkkihallissakaan olisi tapahtunut mitään kiellettyä. Hän ei kertomansa mukaan raiskannut naista, vaan he yrittivät harrastaa seksiä yksissä tuumin siinä kuitenkaan onnistumatta.

Mies kertoi, että oli hermostunut, kun seksin harrastaminen ei ollut luonnistunut ja tässä tilanteessa läpsäissyt naista takapuoleen. Hän kiisti pahoinpidelleensä naista.

Miehen kertomusta rasitti oikeudessa se, että tarina oli muuttunut useampaan kertaan jo poliisikuulusteluissa.

Aluksi mies väitti, että oli mennyt tapahtumailtana normaalisti kotiinsa. Myöhemmin hän kertoi esimerkiksi vain käyneensä naisen kanssa parkkihallissa tupakalla tai saattaneensa tätä kotiin.

Oikeus piti miehen kertomuksia epäluotettavina. Nainen puolestaan oli kertonut tapahtumista yksityiskohtaisesti ja uskottavasti. Myös asiassa esitetty muu näyttö, kuten lääkärinlausunto ja naisen vammoista otetut valokuvat, puolsi naisen kertomusta.

Hovioikeus kovensi rangaistusta

Käräjäoikeus tuomitsi miehen vuoden ja 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta ja pahoinpitelystä. Lisäksi miehelle määrättiin 90 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Sekä syyttäjä että asianomistaja valittivat ratkaisusta ja vaativat miehelle kovempaa rangaistusta. Helsingin hovioikeus kovensikin tuomiota.

Vuonna 2000 syntynyt Uthman Ghannou tuomittiin hovin ratkaisulla 2 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Hovioikeuden mukaan tuomiota oli kovennettava, koska kyse oli suunnitelmallisesta ja vakavasta teosta, johon liittyi myös nöyryyttäviä piirteitä, kuten se, että teko tapahtui julkisella paikalla.

Mies oli saanut houkuteltua naisen paikalle valhein ja lisäksi estänyt naisen poistumisen paikalta heti raiskauksen jälkeen pahoinpitelemällä tämän.

Hovioikeus piti tekoa suuresti moitittavana ja naisen kannalta hyvin vahingollisena. Rangaistuksen mittaamiseen ei vaikuttanut se, että raiskaus oli tehty sormilla. Hovioikeus totesi, että sormilla tehtyä raiskausta ei voida pitää sukuelimellä tehtyä raiskausta lievemmäksi.

Lue myös:

    Uusimmat