Ravintolan omistajan miesystävä juotti 17-vuotiaan kesätyöntekijän humalaan – yritti raiskata kesken vessakäynnin

Ravintolassa kesätöissä ollut 17-vuotias tyttö joutui törkeän raiskauksen yrityksen kohteeksi työpaikkansa vessassa. Hovioikeus tuomitsi 61-vuotiaan miehen teosta kahdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Rikos tapahtui heinäkuussa 2019 eteläisessä Suomessa. Uhrin yksityisyyden suojelemiseksi MTV Uutiset ei kerro tapahtumapaikkakuntaa.

Tyttö oli kesätöissä ravintolassa, jonka omisti kuusikymppisen miehen seurustelukumppani. Mies auttoi kumppaninsa ravintolassa siinä määrin, että alaikäinen tyttö piti myös häntä esimiehenään.

Tapahtumapäivänä tyttö jäi työvuoronsa jälkeen istumaan iltaa ravintolan terassille paikan omistaneen naisen, hänen kanssaan seurustelleen miehen ja muiden henkilöiden seuraan. Illanvietto jatkui kosteissa tunnelmissa ja aikuiset tarjosivat myös alaikäiselle tytölle alkoholijuomia.

Kun ravintola sulki ovensa puolenyön aikaan, tyttö poistui vessaan ennen kotiinlähtöä. Kuusikymppinen mies säntäsi hänen peräänsä ja yritti raiskata tytön.

Kovakouraista kourimista

Oikeus kuuli asiassa tapahtuman osapuolten lisäksi useita seuruessa olleita ja siinä illan aikana käyneitä henkilöitä. Lisäksi oikeus kuuli todistajana ravintolassa tapahtuma-aikaan työskennellyttä työntekijää.

Tyttö kertoi menneensä vessaan, muttei pannut ovea lukkoon,  koska ei ajatellut kenenkään tulevan sinne enää siihen aikaan. Kun tyttö oli istunut wc-istuimelle tarpeilleen, ravintolan omistajan seurustelukumppani änkeytyi äkisti ovesta sisään.

Mies tunki kätensä välittömästi tytön haaroihin. Tyttö kertoi pompanneensa seisomaan ja yrittäneensä kiskoa housuja ylös samaan aikaan, kun mies yritti repiä niitä alas. Mies riisuuntui samalla alasti.

Mies kähmi tyttöä vaatteiden alta kovakouraisesti. Uhri vastusteli sekä fyysisesti että verbaalisesti.

Mies yritti estää tytön pakenemisen vessasta. Hän tarttui tyttöä käsistä, kouri sekä nuoli tätä ja yritti raiskata tytön. Tyttö pääsi kuitenkin pakoon taisteltuaan kymmenen minuuttia miestä vastaan.

Työntekijä todisti

Ravintolan työntekijä todisti, että kuusikymppinen mies säntäsi vessaan lähteneen tytön perään. Työntekijä kertoi ihmetelleensä, miksi kaksikon vessassa käyminen kestää niin kauan.

Ensin vessasta oli palannut tyttö, sitten hikinen, punakka, hengästynyt ja oudosti käyttäytynyt mies.

– Onko susta kertomaan, mitä just äsken mulle teit, tyttö kysyi mieheltä muun seurueen kuullen.

Ravintolan työntekijän mukaan tyttö vaikutti hätääntyneeltä. Mies pyrki hiljentämään tytön.

Ravintolan työntekijä kuljetti tytön kotiin. Autossa tyttö kertoi vessan tapahtumista ja työntekijä vannotti tyttöä kertomaan asiasta myös kotona.

Tyttö herätti kotona siskonsa ja sisarukset soittivat hätäkeskukseen. 

Mies kiisti olleensa vessassa

Oikeudessa mies kiisti tehneensä tytölle mitään tai olleensa tämän kanssa edes samassa vessassa. Mies käytti tytöstä karkeaa kieltä ja pyrki luomaan tästä kevytkenkäistä kuvaa.

Miehen mukaan tyttö oli roikkunut jatkuvasti hänen perässään ja hakenut tiskiltä alkoholia itse seurueen piikkiin.

Ravintolan työntekijän mukaan mies oli kuitenkin kähminyt tytön takapuolta jo ennen vessassa tapahtunutta. Työntekijä kertoi kieltäytyneensä myymään miehelle alkoholia, jos tämä tarjoaa sitä alaikäiselle.

Myös tytön sisko kävi jossakin vaiheessa terassilla. Sisko kertoi, että mies oli tarjonnut tytölle alkoholia.

Mies 40 vuotta uhria vanhempi

Oikeus katsoi, että todistajien kertomukset tukivat tytön kertomusta tapahtumista.

Tyttö oli tapahtuma-aikaan täyttänyt juuri 17 vuotta ja mies oli häntä yli 40 vuotta vanhempi. Lisäksi mies oli tytön työnantajan miesystävä, josta johtuen tyttö luotti häneen.

Oikeuden mukaan mies tarjosi alaikäiselle tytölle alkoholia. Kaikki edellä mainitut asiat huomioiden oikeus piti raiskauksen yritystä törkeänä.

Mies valitti käräjäoikeuden ratkaisusta Helsingin hovioikeuteen, joka piti käräjäoikeuden määräämän kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen voimassa. Hovioikeus määräsi miehen maksamaan tytölle 5 000 euroa korvauksena kivusta ja haitasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja