Pöyristystä herättäneisiin Olympiastadionin kenttäolosuhteisiin luvassa pikainen parannus – tuttu ratkaisu käyttöön

Peruskorjatun Helsingin Olympiastadionin ensimmäisenä testiotteluna toimi keskiviikkona pelattu Kansallisen liigan kamppailu HJK:n ja PK-35:n välillä. Ottelua seurannut yleisö hämmästeli sivu- ja päätyrajojen jälkeen nopeasti päättyneitä nurmialueita, jotka vaikuttivat paikoin pelaajien kannalta jopa vaarallisilta.

Stadionin vastaava kenttämestari Jani Kurvinen kertoi MTV Urheilulle, että ratkaisu on jo työn alla.

– Nurmialue on täysimittainen, 105 metriä pitkä ja 68 leveä. Se täyttää Uefan vaatimukset, joten siinä ei pitäisi olla mitään vikaa. Nurmialuetta ympäröivien tekonurmimattojen asennus on puolestaan ajoitettu Nations Leaguen otteluihin, eli Suomi-Wales-otteluun, Kurvinen kommentoi MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Wales-ottelu on määrä pelata Olympiastadionilla syyskuun 3. päivä, mutta sen lopullinen kohtalo on vielä epäselvä. Olosuhteista se ei kuitenkaan jää kiinni. Laajennettu tekonurmimatto on nurmikon rajasta mitattuna neljän metrin mittainen. Kurvisen mukaan kyseessä on tismalleen samanlainen malli kuin vanhan Olympiastadionin aikakaudella.

– Ne oli määrä asentaa vasta reilun viikon päästä, mutta olen käynyt urakoitsija Spesifix Oy:n kanssa keskustelua illalla. He saavat jumpattua aikatauluaan siten, että asennus alkaisi jo ensi maanantaina, ja Palloliiton on määrä tarkistaa lopputulos samana iltapäivänä. Tämä tarkoittaisi sitä, että tekonurmimatot olisivat jo seuraavassa pelissä täysin kunnossa.

Kenttämestari uskoo pelaajien olleen informoituja olosuhteista ennen tiistain Kansallisen liigan ottelua.

– Kyllähän he ovat nähneet sen, kun ovat tulleet kentälle. Palloliitto on ollut mukana tässä, joten voisin kuvitella heidän tiedottaneen joukkueille, ettei keinonurmimattoja ole vielä asennettu, Kurvinen arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat