Mainos

Porvoossa surmatun lapsen äiti tarkisti asunnon aina palatessaan kotiin – paras ystävä: "Syksyllä hän löysi miehen sänkynsä alta"

0:20

Porvoon lapsensurman oikeudenkäynnissä kuultiin torstaina viimeisenä todistajana kolmevuotiaan äidin parasta ystävää. Ystävä kertoi, että naisen ja ranskalaismiehen suhde muuttui, kun he saivat yhteisen lapsen.

Oikeudenkäynnin viimeisenä todistajana kuultiin kolmevuotiaan lapsen äidin parasta ystävää. Naiset tutustuivat aikanaan koulussa ja he pitävät yhteyttä lähes päivittäin.

Ystävätär tutustui myös syytettyyn ranskalaismieheen, kun nainen alkoi seurustella hänen kanssaan vuonna 2008.

– Alussa heidän suhteensa oli hyvä ja he olivat yhdessä onnellisia ja rakastuneita. Hiljalleen alkoi tulla ongelmia. Miehen kontrollintarve ja ote naisesta tiukkeni. Tyttären syntymä vaikutti suuresti pariskunnan suhteeseen, ystävätär kertoi.

Ystävän mukaan tytön syntymän jälkeen vuonna 2014 ranskalaismies halusi saada kaiken kontrollin ja vallan lapsesta. Mies kontrolloi myös avopuolisoaan eikä äiti olisi saanut olla vapaasti tyttärensä kanssa.

Välillä myös miehen vanhempi tytär asui pariskunnan luona. Nainen yritti kasvattaa myös tätä tyttöä, ja se oli ystävän mukaan erittäin raskasta aikaa naiselle.

Pahoinpitely vei turvakotiin

Tammikuussa 2017 nainen joutui menemään turvakotiin sen jälkeen, kun mies oli pahoinpidellyt häntä. Mies myös kieltäytyi muuttamasta pois pariskunnan yhteisestä asunnosta.

Ystävätär oli puhunut jo etukäteen naisen kanssa, että tämän täytyisi mennä turvakotiin, jos mies on väkivaltainen.

Keväällä 2017 nainen haki lapsen yksinhuoltajuutta. Ystävän mukaan naisen oli täysin mahdotonta sopia isän kanssa tytön tapaamisista eikä isällä ollut edes pysyvää kotia.

– Mies ei välittänyt säännöistä ja hän oli epävakaa. Hän ei palauttanut tytärtä kotiin kun piti.

Käräjäoikeus antoi väliaikaismääräyksen, jolla lapsi määrättiin yksin äitinsä huoltoon.

Isä vei lapsen luvatta Karibialle

Keväällä 2017 mies alkoi puhua matkasta Karibialle tytön kanssa. Äiti vastusti ajatusta.

Kesällä ystävätär kuuli naiselta, että isä oli vienyt lapsen luvatta maasta. Ennen matkalle lähtöä lapsen 3-vuotissyntymäpäivää oli juhlittu yhdessä ja paikalla oli ollut sekä lapsen isä että äiti.

– Nainen oli yhteydessä useisiin eri viranomaisiin, jotta hän saisi apua ja tietoja, miten saada lapsi pois Karibialta, ystävä kertoi oikeudessa.

Lopulta äiti matkusti itse Karibialle tytärtään hakemaan.

– Hän oli todella peloissaan, kun hän lähti sinne.

Ystävä pyrki olemaan yhteydessä äidin kanssa lähes päivittäin, kun tämä oli Karibialla. Lapsen kotiinpääsy äidin mukana oli epävarmaa loppuun saakka.

– Äiti sai lapsen passin viimeisinä tunteina ennen lentoa takaisin Suomeen. Ennen lähtöä mies pakotti naisen allekirjoittamaan oudon paperin. Hän oli tosi hankala. Onneksi miehen isä auttoi äitiä ja lasta pääsemään lentokentälle, ystävä sanoi.

Mies piiloutui naisen sängyn alle

Elokuussa 2017 huoltajuusoikeudenkäynnin aikaan lapsen äiti sai tiedon ranskalaismiehen veljeltä, että tämä on uhannut tappaa naisen ja lapsen. Nainen muutti taas turvakotiin.

– Aina kun nainen tuli kotiinsa, hän kävi koko asunnon läpi ja tarkisti kaikki tilat. Syksyllä hän löysi miehen sänkynsä alta. Hän yritti paeta, mutta mies pysäytti hänet.

Syksyllä mies oli ystävän mukaan tiiviisti kontaktissa lapsen äidin kanssa, mutta ei tyttärensä kanssa.

Marraskuun 13. päivä isä puukotti lastaan leikkipuiston portilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.