MTV:n tiedot: Porvoossa lapsensa murhannut mies siirrettiin vankilaan Ranskaan – halusi itse päästä ulkomaille suorittamaan tuomionsa loppuun

Porvoon puukotusoikeudenkäynti alkoi – syytetty peitteli kasvonsa 1:05
Oikeudenkäynti Porvoon leikkipuistomurhaajaa vastaan alkoi vuonna 2018. Katso video oikeudenkäynnin alusta.

MTV Uutisten tietojen mukaan Porvoossa pienen lapsensa murhannut ja elinkautiseen vankeuteen tuomittu Nicolas Mathieu Cherchel on siirretty vankilaan Ranskaan. Cherchel halusi itse päästä kotimaahansa Ranskaan suorittamaan loput tuomiostaan. Lopulta siirto onnistui viime syksynä.

Cherchel murhasi 3-vuotiaan tyttärensä porvoolaisessa leikkipuistossa marraskuussa 2017. Tekohetkellä 38-vuotias mies löi tytärtään kolme kertaa puukolla. Lapsi kuoli vammoihinsa nopeasti. 

Cherchel tuomittiin sekä käräjä- että hovioikeudessa elinkautiseen vankeuteen.

Mielentilatutkimuksen mukaan miehellä oli mielenterveydellisiä ongelmia, mutta hän toimi täydessä ymmärryksessä.

Cherchel tuomittiin hovissa murhan lisäksi pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta, lapsikaappauksesta ja kotirauhan rikkomisesta. Lapsen äiti oli hakenut aiemmin syksyllä 2017 miehelle lähestymiskiellon, koska tämä oli puhunut perheensä tappamisesta.

Vankeustuomio loppuun Ranskassa

Cherchel suoritti elinkautista vankeusrangaistustaan Helsingin vankilassa Sörnäisissä. Hän yritti pitkälti yli vuoden ajan saada siirtoa vankilaan Ranskaan.

Cherchel oli sijoitettuna Sörkässä samalle osastolle muun muassa Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion, sarjakuristaja Michael Penttilän ja murhatun Vilja Eerikan isän Touko Tarkin kanssa.

Helsingin vankilan apulaisjohtaja Tero Uuranmäki ei kommentoi mitenkään Cherchelin siirtoa tai yksittäisen vangin asioita, mutta hän kertoo vankien siirrosta ulkomaille yleisellä tasolla.

– Jos vanki siirretään Viroon vankilaan, Helsingin vankila huolehtii siirrosta. Jos vanki matkustaa lentoteitse eli hänet siirretään kauemmas Suomesta, siirrosta huolehtii Vantaan vankila. Se kuinka monta saattajaa vangilla on, riippuu uhka-arviosta ja vaihtelee eri vankien kesken, Uuranmäki kertoo.

MTV Uutisten tietojen mukaan Cherchel siirrettiin vankilaan Ranskaan viime syksynä. Nyt Cherchelin vankila-ajasta vastaavat Ranskan viranomaiset ja hän suorittaa elinkautisen vankeustuomionsa loppuun Ranskan lakien mukaan. 

EI HERKILLE: Porvoon leikkikenttäsurman järkyttävät kuvat julki 0:28
Oheisella videolla esitetään otoksia poliisin esitutkintamateriaalista. Järkyttävyytensä vuoksi video ei sovi herkille.


Lue myös:

    Uusimmat