POP Pankissa väärinkäytösepäily: Hallituksen puheenjohtaja sai potkut – HS:n mukaan miestä epäillään luoton myöntämisestä itselleen tai lähipiirilleen

POP Pankin hallituksen puheenjohtaja Teemu Teljosuo on saanut potkut. Häntä epäillään vakavista väärinkäytöksistä, jotka paljastuivat sisäisessä valvonnassa.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan Teljosuolle itselleen tai hänen lähipiirilleen on epäilty myönnetyn luottoja vastoin pankin ohjeistusta.

Teljosuo toimi ennen erottamistaan myös Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajana.

– Me olemme jättäneet tästä poliisille tutkintapyynnön. En voi tässä vaiheessa kommentoida sitä, mitä kaikkea on tapahtunut tarkkaan ottaen ja kuinka laajaa se on ollut, POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Pekka Lemettinen sanoo. 

Asiasta on raportoitu myös Finanssivalvonnalle. Asiakkaiden varat tai heidän saamansa palvelu eivät ole tapauksen vuoksi vaarantuneet, pankki tiedottaa.

– Tapaus on erittäin valitettava ja ikävä tapaus ja tuli meillekin ihan täytenä yllätyksenä.  Pankin luotettavan toiminnan kannalta on keskeistä, että valvontamme toimii niin, että tällaiset epäilyt tulevat ilmi heti. Luonnollisesti autamme viranomaisia mahdollisessa tutkinnassa, sanoo Lemettinen.

Väärinkäytösepäilyjen takia POP Pankki -ryhmä käynnistää välittömästi myös laajennetun sisäisen tarkastuksen kaikkiin pankkeihinsa.

Teemu Teljosuo on työskennellyt Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajana viitisen vuotta. Teljosuo on toiminut myös POP Pankkiryhmän jäsenyhteenliittymän hallituksen puheenjohtajana. 

– Siitä puheenjohtajan roolista kenelläkään ei ole mitään moitittavaa. Hän on hoitanut sen hyvin. Se tietenkin tekee tästä tilanteesta hyvin ristiriitaisen, Lemettinen kommentoi.

Kurikan Osuuspankin toimitusjohtajan tehtävät siirtyivät toistaiseksi varatoimitusjohtaja Eija Lintalalle.

Lue myös:

    Uusimmat