Polkupyörävarkaat ovat oppineet valitsemaan kohteensa – kallein viime vuonna varastettu menopeli maksoi 6 500 euroa

Varastettujen polkupyörien määrä kääntyi viime vuonna laskuun, kertoo Finanssiala. Vakuutusyhtiöiden tietoon tuli vuoden aikana 16  900 varastettua polkupyörää, kun edellisvuonna luku oli 17  700.

Poliisin tietoon tuli viime vuonna 19  600 polkupyörävarkautta. Luku on lähellä vakuutusyhtiöiden korvaamien pyörien määrää, mistä voidaan päätellä, että valtaosa varastetuista pyöristä on korvattu.

Vakuutusyhtiöt seurasivat ensimmäistä kertaa viime vuonna sähköpyörien varkauksia erikseen. Kaikista varastetuista pyöristä noin 2 prosenttia oli sähköpyöriä.

"Rosvot ovat oppineet valitsemaan"

Peruspyörää kalliimmat sähköpyörät ovat varkaille kannattavia kohteita.

–  Kallein varastettu menopeli oli arvoltaan lähes 6 500 euroa. Rosvot ovat oppineet valitsemaan kohteensa tarkkaan, kertoo Finanssialan turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen tiedotteessa.

Laadukkaan sähköpyörän hinta lähtee 1  500 eurosta. Vakuutusyhtiöt muistuttavat, että sekä sähköpyörä että tavallinen polkupyörä kannattaa pysäköitäessä kahlita kiinteään esineeseen ja lukita kahdella lukolla.

Lukitsemisen lisäksi pyörän yksilölliset tunnistetiedot kannattaa ottaa talteen. Lisäksi pyörä kannattaa valokuvata, jolloin varastetun pyörän takaisinsaannin mahdollisuus kasvaa.


Lue myös:

    Uusimmat