Poliisi edennyt Super Bowl -paraatin joukkoampumisen tutkinnassa – ei uskota liittyvän terrorismiin

Ainakin yksi ihminen kuoli ja liki 30 haavoittui tai sai vammoja joukkoampumisessa ja sitä seuranneessa kaaoksessa Kansas Cityssä Missourissa, kertoi amerikkalaismedia torstaina.

Ampuminen tapahtui, kun kaupungissa oli keskiviikkona meneillään voittoparaati, jossa juhlittiin Kansas City Chiefs -joukkueen voittoa amerikkalaisen jalkapallon loppuottelussa Super Bowlissa. Paraatia seuraamaan oli saapunut viranomaisten mukaan liki miljoona ihmistä.

Uutiskanava CNN:n mukaan vahingoittuneiden joukossa oli ainakin 11 lasta, jotka olivat 6–15-vuotiaita. Heistä yhdeksää oli ammuttu.

Poliisi on ottanut kiinni kolme ihmistä ja takavarikoinut aseita. Kansas Cityn poliisipäällikkö Stacey Graves kertoi CNN:n mukaan, ettei ampumisella uskota olevan yhteyttä terrorismiin tai ääriliikkeisiin. Gravesin mukaan taustalla oli ilmeisesti useiden ihmisten välisiä henkilökohtaisia kiistoja, jotka eivät liittyneet Super Bowliin tai paraatiin. Poliisi ei ole vielä saanut selville, kuka aloitti tulituksen.

Paikallismedian mukaan ampumisessa kuollut oli kahden lapsen äiti, joka työskenteli paikallisella radioasemalla.

Paikalla oli ampumisen alkaessa edelleen myös Kansas City Chiefs -joukkueen pelaajia ja henkilökuntaa. Kukaan heistä ei saanut vammoja.

Biden vaatii tiukennuksia aselakeihin

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden reagoi joukkoampumiseen nopeasti ja vaati varhain torstaina Suomen aikaa jälleen tiukennuksia maan aselakeihin.

– Tämänpäiväisten tapahtumien pitäisi liikuttaa meitä, sokeerata meitä, häväistä meitä, jotta toimisimme, Bidenin tiedotteessa sanottiin.

Biden kehotti kansakuntaa korottamaan ääntään, jotta maan kongressi kieltäisi muun muassa sotilaskäyttöön suunnitellut automaattiset tai puoliautomaattiset aseet siviileiltä.

Presidentti haluaisi laajentaa myös aselupiin liittyviä taustaselvityksiä, jotta aseet eivät päätyisi sellaisten ihmisten käsiin, joille ne eivät kuulu.

Pelaajat sokissa

Kansas City Chiefsin joukkue tuomitsi ampumiset heti keskiviikkona.

– Olemme järkyttyneitä tästä järjettömästä väkivallasta, joka tapahtui Union Stationin ulkopuolella kesken juhlinnan, joukkue totesi yhteisessä tiedottessaan.

Pelinrakentaja Patrick Mahomes kirjoitti rukoilevansa kaupungin puolesta, Trey Smith ja Drue Tranquill taas kiittivät pelastajia nopeasta reagoinnista sekä lääkäreitä haavoittuneiden hoidosta.

Pop-tähti Taylor Swiftin miesystävänä tunnettu Travis Kelce kommentoi olevansa järkyttynyt.

– Olen täysin järkyttynyt tragediasta, joka tapahtui tänään. Sydämeni on kaikkien niiden luona, jotka tulivat juhlimaan kanssamme ja joita tämä koskettaa. KC (Kansas City), te merkitsette minulle kaikkea, Kelce kirjoitti X-viestipalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat