Uutta tietoa Super Bowl -paraatin joukkoammuskelusta – sankarikansalaiset pysäyttivät yhden ampujan: "En epäröinyt"

USA:ssa ampuminen kesken Super Bowl -paraatin 0:54
Kansas City Chiefsin mestaruusparaati päättyi ampumiseen.

Keskiviikkona Kansas City Chiefsin mestaruusparaatissa tapahtuneesta ampumavälikohtauksesta on saatu lisätietoja.

Reutersin mukaan yksi ihminen on saanut surmansa ja vähintään 21 ihmistä on loukkaantunut Chiefsin Super Bowl -mestaruusparaatin yhteydessä tapahtuneen ammuskelun seurauksena. Kansas Cityn poliisin mukaan seitsemän loukkaantuneen vammat ovat hengenvaarallisia.

– Poliisit antoivat välittömästi hengenpelastusapua uhreille. Tiedämme, että yksi uhreista on menehtynyt, poliisipäällikkö Stacey Graves toteaa Reutersin mukaan.

Ampumavälikohtauksessa menehtynyt oli Kansas Cityn paikallisradiossa DJ:nä toiminut Lisa Lopez-Galvan. Radiokanava KKFI kertoi asiasta Facebook-tilillään.

Graves kertoi poliisin ottaneen kiinni kolme epäiltyä. Teon motiivi on toistaiseksi vielä hämärän peitossa.

Sosiaalisessa mediassa leviää video, josta näkyy, kuinka kaksi urheaa kansalaista nappasi yhden pakoon yrittäneen ampujan kiinni.

Yksi sankarillisesti toimineista kansalaisista oli Paul Contreras, joka kommentoi tapausta KETV7:lle.

– Yksi kaveri huusi, että pysäyttäkää tai taklatkaa hänet. Hän (ampuja) vain juoksi. Yhtäkkiä kuulin tuon kaverin huudon. Minä en ajatellut asiaa, se oli vain reaktio. En epäröinyt. Taklasin hänet ja yksi toinen herrasmies teki samoin, Contreras kertoo.

– Taklattuani hänet näin hänen aseensa putoavan hänen kädestään tai pitkän takin hihastaan. Kun näin sen, ajattelin, että meidän on napattava tämä kaveri. Pidimme hänet maassa. Se tuntui ikuisuudelta, vaikka olikin vain 30 sekuntia. Huusimme ohikulkijoille, missä poliisit, Contreras kertaa tapahtumia.

Kansas Cityn pormestari Quinton Lucas oli tyrmistynyt tapahtuneesta.

– Tämä on todellinen tragedia, jollaista emme olisi ikinä voineet kuvitella tapahtuvaksi Kansas Cityssä, Lucas toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat