Mainos

Personal trainerin vinkit lomakilojen välttämiseksi – yksi asia muita tärkeämmässä roolissa!

Kesä tarkoittaa monelle suomalaiselle olutta, viiniä, grilliherkkuja ja jäätelöä. Päivittäinen herkuttelu onkin personal tarinerin mukaan tyypillisin virhe, johon moni suomalainen sortuu heti kesäloman alettua.

Personal trainer Nina Salosen mukaan tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että kesälomalla ei saisi herkutella lainkaan. Syömisen kanssa ei kuitenkaan kannata tuudittautua ajatukseen, että illalla tehty kovatehoinen treeni polttaisi päivän aikana hankitut kalorit.

– Koska jos sitä jäätelöä tai viiniä tulee syötyä melkein päivittäin, niin vaikka kuinka liikkuisit, se alkaa pikkuhiljaa kertymään kroppaan rasvana. Eli kannattaa mieluummin pitää herkkupäiviä aina silloin tällöin kun syödä päivittäin jotakin hiukan, Salonen vinkkaa.

Jos lomakiloilta haluaa välttyä, Salonen kannustaakin kiinnittämään huomiota ruokavalioon, sillä terveellinen ruokavalio on naisen mukaan kaiken a ja o. Kun ruokavalio on kunnossa, painossa ei todennäköisesti tapahdu juurikaan muutoksia, vaikka liikkuminen jäisikin vähemmälle.

– Eli jos mietit kumpaan sinun tulisi kiinnittää kesällä enemmän huomiota, liikuntaan vai ruokailuun, niin aloita ruokailusta. Jos liikut älyttömästi ja ruokailusi on ihan pielessä, niin ei siinä kyllä tuloksiakaan tule. Eli terveellinen ruokavalio, säännöllinen ruokailu ja tarpeeksi ruokaa niin sillä pääsee jo aika pitkälle.

Ruokailu, liikunta ja uni tasapainoon

Jos kesälomalla haluaa ylläpitää kuntoa ilman salilla rehkimistä, Salonen kannustaa monipuolisen treenivälineen, kahvakuulan hankkimista. Kahvakuulalla saa tehtyä kokonaisvaltaisen treenin lähes missä tahansa; kotona, ulkona, mökillä kuin uimarannallakin. Myös oman kehon painolla tehtävät lihaskuntoharjoitteet sopivat loistavasti kesäajan treeniksi.

– Kannattaa myös hyödyntää ulkoilmapuistoja sekä mäkiä ja portaita, sillä myös niissä saa tehokkaan treenin aikaiseksi, Salonen lisää.

Ennen kaikkea Salonen kehottaa kuitenkin nauttimaan kesästä ilman turhaa stressiä liikunnasta ja syömisestä.

– Kun pidät ruokailut, liikunnat ja unen balanssissa, niin menee jo todella hyvin. 

***Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.