Pekka Poutakin ihmeissään: Suorastaan keväisen lämmin sää jatkuu ja jatkuu – "Pohjois-Lapissa puolestaan poikkeuksellisen paljon lunta"

Poikkeuksellisen lämpimälle talvelle ei näy loppua ainakaan ennen helmikuuta – Pekka Pouta kertoo, miksi hän järkyttyi nähdessään kuukausiennusteen 8:25
Pekka Pouta kertoo MTV Uutiset Livessä tammikuun säästä

Sää jatkuu lauhana ja keskimääräistä lämpimämpänä koko tammikuun, sanoo MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta.

Jopa kaikki mahdolliset säät nähnyt meteorologi Pekka Pouta on ihmeissään katsoessaan pitkän ajan sääennustetta. Hänen mukaansa lumettomuus jatkuu koko tammikuun ainakin Etelä- ja Länsi-Suomessa.

– Tulin lomalta takaisin ja järkytyin. Kuukausiennuste näyttää suorastaan törkeältä, Pouta päivittelee.

Suomeen tulee mereltä kosteaa ja lämmintä ilmaa, mikä pitää ilman keskimääräistä lämpöisempänä. 

– Mennään helmikuun puolelle, ja yhä vaan kartassa koko Skandinavia ja Siperia hohtavat punaisena (keskimääräistä lämpimämpänä). Islannin seutuvilla on jatkuvasti jonkinlainen jättimatalapaine, joka syöttää lämmintä ilmaa. 

– Tilanteelle ei näy käytännössä mitään loppua, Pouta ihmettelee.

Poikkeuksen lauhaan lumettomuuteen tekee Pohjois-Lappi, jossa lunta riittää tavallista enemmän.

– Pohjois-Lappi on jopa keskimääräistä lumisempi, koska koko talven matalapaineiden reitit ovat kulkeneet sieltä ja tulleet lumena. Harvoin matalapaineiden reitti pysyy näin pitkään samana.

Hiihtäjille Pouta suosittelee Lapin lisäksi Pohjois-Karjalaa.

– Pohjois-Karjala – Lappi -akselilla lumi on aika lailla varmaa. Etelässä ja lännessä kannattaa kaivaa ruohonleikkurit esille.

Lue myös:

    Uusimmat