Pekka Pouta piti kuukausiennustetta törkeänä – suursäätilaan luvassa vihdoin muutos: "Sen jälkeen saattaa jopa alkaa oikea talvi"

4:45
MTV Uutiset Live haastatteli Pekka Poutaa pitkän ajan sääennusteesta.

Helmikuuksi on luvassa nykyistä kylmempää ja keskimääräistä kuivempaa säätä.

Lumisia ja jäisiä talvia rakastaville etelä- ja länsisuomalaisille tammikuu on ollut karmea. Keskimääräistä lämpimämpi sää on pitänyt maan mustana ja ilman niin kosteana, että meteorologi Pekka Pouta piti vielä keskiviikkona kuukausiennustetta törkeänä.

Perjantaina julkaistu pitkän ajan ennuste povaa mahdollisuutta, että hiihtolomiksi Etelä- ja Länsi-Suomeenkin saataisiin talvi. Pekka Pouta sanoo, että Pohjanmeren ylle asettuva korkeapaine sysää keskimääräistä lämpimämmän alueen Suomen itä- ja pohjoispuolelle.

– Voimakkaiden sadealueiden marssi näyttäisi loppuvan Suomessa helmikuun alussa, Pouta sanoo.

Kylmimmät ajat vasta edessä

Poudan mukaan helmikuu näyttäisi ennusteessa olevan aavistuksen keskimääräistä kuivempi. Tärkeintä ennusteessa kuitenkin on, että Suomen suursäätila näyttää muuttuvan.

– Sen jälkeen saattaa jopa alkaa oikea talvi, Pouta sanoo.

Pouta ei vielä kehota kaivamaan suksia varastosta, sillä kyse on pitkän ajan ennusteesta. Hän muistuttaa, että Etelä-Suomessa kylmimmät kelit ovat tilastojen mukaan joka tapauksessa edessä päin.

– Tyypillisesti kylmin kuukausi ei ole etelässä tammikuu, vaan helmikuu tai joskus jopa maaliskuu. Eli talvi on huipussaan siinä vaiheessa, kun ihmiset alkavat odottaa kevättä, Pouta sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja