Pariskunta karisti yhteensä 195 kiloa – painonpudotus toi mukanaan odotetun ilouutisen

Karsastatko ulkonäköäsi? Älä opeta lapsiasi samaan:"Aikuisille tuhannen taalan paikka" 1:47
Karsastatko ulkonäköäsi? Ethän opeta lapsiasi samaan?

Pariskunta onnistui laihtumaan ja vauva ilmoitti vihdoin tulostaan. He kertovat elämäntapamuutoksestaan Today-sivuston haastattelussa.

Yhdysvaltalaiset Dustin Hall, 37, ja hänen vaimonsa Raquel, 34, pudottivat painoaan yhteensä noin 195 kiloa. Painonpudotuksen seurauksena heille siunaantui viimein myös toivottu lapsi.

190 senttiä pitkä Dustin painoi enimmillään 242 kiloa. Hän kertoo olleensa aina ylipainoinen, ja häntä on kiusattu ja haukuttu painonsa vuoksi.

Pari alkoi seurustella vuonna 2011. Dustin muistelee, että hän saattoi noina aikoina syödä hyvin paljon. Pariskunta katsoi televisiota ja söi yhdessä kaikkea epäterveellistä, kuten pizzaa. Limsaa saattoi mennä kaksi litraa molempien kurkusta alas.

Molemmat menivät lihavuusleikkaukseen

Joulukuussa 2018 Raquel teki kuten lääkäri ehdotti eli meni lihavuusleikkaukseen. Vaasan keskussairaalan sivulla muistutetaan, että lihavuusleikkaukseen liittyy aina riski. Leikkaushoito on yleensä viimeinen vaihtoehto, johon ryhdytään, mikäli helpommat hoitokeinot eivät auta. 

Raquelille kuitenkin tehtiin mahalaukun ohitusleikkaus. Hän painoi tuolloin noin 135 kiloa. 

– Olin syönyt lapsettomuushoitoihin kuuluvia lääkkeitä, mutta ne eivät toimineet, Raquel selittää.

– Painoni esti minua tulemasta raskaaksi.

Päätös leikkauksesta tuntui suurelta, mutta Raquel ei ollut peloissaan. Dustin oli käynyt leikkauksessa vuonna 2016, ja hän oli sen avulla pudottanut painoaan 143 kiloa. Se oli enemmän kuin mies oli ikinä uskaltanut toivoakaan.

– Minäkin halusin muuttaa elämäni, epäterveellisiin elämäntapoihin kyllästynyt Raquel sanoo.

Raquelin paino putosi leikkauksen avulla 52 kiloa.

Viimeinkin perheenlisäystä

Painonpudotusmatkan jälkeen Raquel ja Dustin saivat viimein toivomiaan uutisia: heille tulisi vauva.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Joulukuussa 2020 Rachel synnytti terveen pienen tytön.

– Tulin tosi helposti raskaaksi, hän kertoo.

Todayn haastattelema lääkäri Caroline Apovian kertoo, että se on yleistä.

– Jos paino putoaa merkittävän paljon, se voi palauttaa hormonitasot lähellä normaalia, palauttaa kuukautiskierron ennalleen ja johtaa hedelmöittymiseen hyvinkin nopeasti painopudotuksen jälkeen.

– Suosittelemmekin naisia käyttämään raskaudenehkäisyä lihavuusleikkauksen aktiivisessa painonpudotusvaiheessa sen vuoksi, että naiset, jotka luulivat, etteivät ole hedelmällisiä, tulevatkin nopeasti raskaaksi leikkauksen jälkeen.

Aktiivisempi elämäntyyli ja terveellisempi ruokavalio

Nykyisin pariskunnan elämäntyyli on aiempaa aktiivisempi. He urheilevat yhdessä ja treenaavat säännöllisesti. Pariskunta noudattaa ruokavaliota, johon kuuluu runsaasti proteiinia.

Dustin jakaa Instagramissa vinkkejä treeneihin ja ruokavalioon liittyen 68 000 seuraajalleen. Hän on opiskellut fitnessvalmentajaksi.

– Ensimmäiset neljä tai viisi kuukautta leikkauksen jälkeen vain kävelin. Aloitin kahdella kierroksella. 

Myöhemmin hän alkoi käydä salilla ja teki autotallista oman treenitilan. Nykyään hän rakastaa HIIT-treenejä.

– Minun kohdallani toimii se, että teen kaikkea erilaista.

Nyt Dustin painaa noin 99 kiloa ja aikoo pitääkin painonsa siinä. Raquel imettää heidän tytärtään tällä hetkellä. Hän painaa nyt noin 94 kiloa.

Dustinin vinkit painonpudotukseen

Dustin vinkkaa painonpudotuksesta haaveilevia perehtymään elintarvikkeiden tuoteselosteisiin ja olemaan ostamatta kotiin sellaisia ruokia, jotka saattavat altistaa kiusauksille. Lisäksi treenaaminen kannattaa aloittaa hiljakseen, maltilla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Kiitän itseäni siitä, että en uuvuttanut itseäni. Aloitin hitaasti ja otin mukaan enemmän treeniä vähitellen.

– Aiemmin, jos olin yrittänyt pudottaa painoa, kävin treenaamassa kovaa kuusi kertaa viikossa. Sitten aina uuvuin ja lopetin.

Lue myös:

    Uusimmat