Lihavuusleikkauksen vaiettu puoli – laihtuminen maksoi avioliiton: "En voinut enää tinkiä"

Lihavuusleikkauksesta apua ylipainoon 7:43
161-kiloinen Kari laihtui lihavuusleikkauksella: "Ajattelin mennessäni, että miksen tehnyt tätä aikaisemmin"

Vuoden 2018 selvityksen mukaan lihavuusleikkaus voi koitua avioliiton kohtaloksi. Niin kävi myös 35-vuotiaalle Kellylle.

Lihavuusleikkausten hyödyt ovat tiedossa, mutta leikkauksella voi olla myös ikäviä vaikutuksia – nimittäin parisuhteelle.

Vuoden 2018 selvityksen mukaan yhdeksän prosenttia leikkauksen läpikäyneistä potilaista erosi kumppanistaan neljän vuoden sisällä. Kontrolliryhmän eroprosentti oli kuusi. Tutkimukseen osallistui tuhat henkeä.

Lihavuusleikkaus koitui myös englantilaisen Kelly Holbrookin suhteen kohtaloksi.

"Tajusin, ettei minulla yksinkertaisesti ollut itsevarmuutta"

Aiemmin yli 130 kiloa painanut Kelly, 35, kävi leikkauksessa vuonna 2018 ja laihtui sen jälkeen dramaattisesti. Samalla hänen itsetuntonsa kasvoi: Kelly otti osaa työpaikkansa kokouksiin, uskalsi olla sosiaalisempi ja tunsi olonsa hyväksi.

Samalla hän tosin tajusi, että haluaa jättää aviomiehensä Robertin.

– Olimme olleet yhdessä siitä asti, kun olin 21, mutta kun puhuin paino-ongelmastani ja elämästäni terapiassa, tajusin, ettei minulla yksinkertaisesti ollut itsevarmuutta elää elämää siten kuin halusin, Kelly kuvasi Daily Mailille vuonna 2020.

Kelly kuvassa keskellä.Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"En ollut erityisen onneton avioliitossamme"

Kelly tapasi Robertin jo parikymppisenä. Pari rakastui ja avioitui. Kelly tuli raskaaksi, lihoi nopeasti ja sairasti synnytyksenjälkeisen masennuksen.

Aviomies rakasti ja tuki, mutta tultuaan uudelleen raskaaksi Kelly lihoi lisää. Hän alkoi kokeilla erilaisia dieettejä ja kikkoja, mutta mikään ei auttanut. Lopulta Kelly päätti hakeutua lihavuusleikkaukseen.

Robert seisoi vaimonsa rinnalla. Leikkauksen jälkeen Kelly kuitenkin ymmärsi, ettei voi jatkaa elämää miehensä kanssa.

– En ollut erityisen onneton avioliitossamme. Ja Robert oli aina rakastanut ja tukenut. Se ei ollut hänen syytään. Mutta minä olin muuttunut.

"Minun piti olla itsekäs ja päättää avioliittoni"

Kelly ei enää halunnut olla vain huomioiva ja hemmotteleva vaimo. Hän tajusi halunneensa aiemminkin elämältä enemmän, mutta tavoitteiden lipsuessa ohi hän oli sortunut palkitsemaan itseään ruoalla.

– Tiesin, että jos halusin elämäni paranevan, minun piti olla itsekäs ja päättää avioliittoni.

Kelly ja Robert päätyivät eroon. Vaikka päätös oli vaikea ja kipeä, Kelly on tyytyväinen itseensä ja elämäänsä.

– Aiemmin kaikkea elämässäni määritti paino, ja vaikka harmittelen sitä, ettei avioliittoni voinut mukautua siihen, millainen oloni on nyt, olen paljon tyytyväisempi. Minun piti siirtyä elämässäni eteenpäin enkä voinut enää tinkiä.

Lähteet: Dailymail.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat