Paranna mahdollisuuksiasi nettideiteillä – vinkit onnistuneeseen profiiliin

Se, että kumppania ei netistä tunnu löytyvän, ei tarkoita sitä, ettei samalla palstalla olisi sopivia ja samanhenkisiä ihmisiä. Heitä vain ei välttämättä löydä, jos ei tiedä, miten oma profiili kannattaa laatia. Keräsimme muutaman vinkin, joiden avulla omia mahdollisuuksiaan voi parantaa.

Netin deittipalstoilla on Suomessa satojatuhansia käyttäjiä, ja kuukausittain tuhannet suomalaiset löytävät netistä deittikumppaneita tai jopa rakkauden. Nettimaailmassa vallitsee naisten markkinat, koska miehiä on palstoilla selvästi enemmän kuin naisia. Monet naiset saavat nopeasti runsaasti yhteydenottoja, joista sopiva kumppani voi jo löytyä, kun taas toiset joutuvat etsimään sitä oikeaa vuosia.

Se, mitä profiilissa on, ei ole aivan yhdentekevää, vaan kunnollisen tekstin luomiseen kannattaa paneutua hyvin. Se voi ratkaista, saako viestiinsä vastausta. Itsekin netistä rakkauden löytänyt Suomi24 Treffien tuotepäällikkö Laura Avoniuskertoo, kuinka kuka tahansa voi parantaa mahdollisuuksiaan nettideittimaailmassa.

Positiivisuus

Profiilitekstiään ei kannata aloittaa kertomalla edellisten suhteiden pettymyksistä tai listaamalla, mitä ei halua. On parempi kertoa, minkälainen on henkilönä ja mitä etsii, ja säilyttää positiivisuus, vaikka olisikin pettynyt rakkauteen monta kertaa. Profiilitekstistä on hyvä välittyä kuva ihmisestä, joka on aktiivinen omassa elämässään eikä ressukka, joka takertuu toiseen ihmiseen ja odottaa jonkun toisen tekevän itsensä onnelliseksi. Se, että elämä on hyvin tasapainossa ja kirjoittaja on itsenäinen, itsestään huolta pitävä ja rakkaudelle avoin ihminen, on hyvä viesti.

Persoonallisuus

Niin esittelytekstissä kuin koko profiilissakin kannattaa tuoda esille omaa persoonaansa ja ajatuksiaan eikä vain listata ulkoisia asioita. Tärkeää on kertoa, mitä hakee ja millaisessa elämäntilanteessa on. Mitä enemmän kertoo, sen helpompi on löytää ne, joilla on samankaltaisia ajatuksia ja joiden kanssa kemiat voivat kohdata.

Kirjoitusvirheet

Monet ovat tarkkoja oikeinkirjoituksesta. Se, että on paljon kirjoitusvirheitä, antaa ihmisestä huolimattoman kuvan ja vaikutelman siitä, että ihminen ei ole valmis panostamaan myöskään suhteeseen. Osa saattaa kirjoitusvirheiden takia jättää viestiin kokonaan vastaamatta, vaikka muuten pitäisi ihmisestä.

Nimimerkki

Ihanteellisinta on, että nimimerkki kuvaa kantajaansa ja tämän persoonaa. Harvoin deittailu kuitenkaan kaatuu nimimerkkiin, kunhan siinä ei ole mitään törkeää tai ärsyttävää.

Kuva

Monien periaatteena on, että he eivät vastaa sellaisille, joilla on kuvaton profiili. Se on usein paljon viestejä saavien ensimmäinen karsintakriteeri. Kuvattomuus ei välttämättä estä tutustumasta, mutta kuva kertoo persoonasta ja nostaa mahdollisuuksia tulla huomatuksi ja lähestytyksi.

Ihmiset, jotka hymyilevät, koetaan positiivisemmiksi kuin vakavailmeiset. Kuvaksi kannattaa valita mahdollisimman tuore otos, jotta ulkonäkö ei ole muuttunut liikaa ja vastapuoli välttyy ikävältä yllätykseltä.

Video

Maailmalla leviävä videotrendi on tulossa myös Suomeen. Keneenpä ei tekisi vaikutusta se, että joku on nähnyt ilmoituksen eteen paljon vaivaa? Jos suoraan palstalle ei voi laittaa itsestään esittelyvideota, sen voi ladata netin videopaleluun ja laittaa palstalle linkin. Erityisesti naiset näkevät mielellään miehen videolla, ennen kuin he uskaltavat tavata tämän reaalimaailmassa.

Vastaa kyselyyn!

Lue myös:


AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Toinen nainen -sarjassa syvennytään hankaliin parisuhteisiin:


AVA / Leenastiina Simola

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja