Mainos

Paljonko ylimääräistä aikaa sinulla on? Paranna elämääsi 3, 5 tai 10 minuutissa

Elämänmuutoksen tekeminen ei aina ole vaikeaa. Voit parantaa elämääsi jo tänään, muutamassa minuutissa.

Paljonko ylimääräistä aikaa sinulla on? Lue alta itsellesi sopiva vinkki!

Minulla on aikaa 3 minuuttia

Lakkaa seuraamasta ihmistä tai lukemasta some-tekstiä, joka tekee sinut onnettomaksi, vihaiseksi tai ärsyyntyneeksi, neuvoo Buzzfeed-sivuston kirjoittaja Ailbhe Malone. Poista kirjanmerkeistäsi se kolumnisti, joka jatkuvasti nostaa verenpainettasi. Piilota Facebookissa se sukulainen, jonka jutut ottavat aivoon. Ei hän ole sen arvoinen.

Minulla on aikaa 5 minuuttia

Mieti, millä tittelillä haluat kutsua itseäsi. Ihmisillä on taipumusta hyväksyä muiden itselleen kehittämät roolit ja tittelit mukisematta. Mieti, mitkä asiat elämässäsi tuntuvat noloilta tai salailun arvoisilta. Miksi?

Minulla on aikaa 10 minuuttia

Lue artikkeli, joka auttaa sinua suitsimaan stressiä tai ahdistusta. Kokeile vaikka näitä:

Minulla on aikaa 15 minuuttia

Kehittele oma rituaali! Nautitko joka iltapäivä teetä samasta mukista? Kuuntelet joka aamu iloisen kappaleen? Ehtisikö vartissa happihyppelylle? Kehitä nautinnollinen rituaali, jonka suoritat esimerkiksi töissä tauon aikana.

Minulla on aikaa 20 minuuttia

 Tee tämä nopea harjoitus:

 1. Istu tuolilla mukavasti, jalat maassa, selkä suorana ja ryhdikkäänä. Aseta kädet syliin, rentouta niskasi. Pidä silmät kiinni.
 2. Kiinnitä huomiosi hengitykseen. Pane merkille, miten vatsasi laajenee hengittäessäsi sisään ja supistuu hengittäessäsi ulos. Voit myös tarkkailla, miltä hengitys tuntuu sieraimissasi.
 3. Anna hengityksen tarkkailun olla vaivatonta. Sinun ei tarvitse hengittää syvään tai hitaasti, manipuloida tai muuttaa hengitystäsi tai ylipäätään osallistua siihen millään tavoin.
 4. Hengitä sisään. Hengitä ulos. Kun olet päässyt ulos hengittämisen loppuun, laske mielessäsi lyhyesti ja ytimekkäästi ”yksi”. Hengitä taas sisään ja ulos ja laske ”kaksi”. Jatka samaan tapaan, kunnes pääset kymmeneen. Laske sen jälkeen takaperin kymmenestä yhteen. Toista.
 5. Jos huomiokykysi herpaantuu ja laskeminen menee pieleen, älä murehdi. Aloita uudelleen ykkösestä.
 6. Kun huomaat häiriötekijänä toimivan ajatuksen, äänen tai aistimuksen, tarkastele, luoko se jännitystä kehossasi. Yritä päästää irti jännityksestä parhaasi mukaan. Tunnusta, että olet joutunut häiriötekijän valtaan. Kyseessä ei ole maailmanloppu.
 7. Keskity uudelleen hengitykseen. Täysi huomiosi voi olla vain yhdessä paikassa kerrallaan.

Minulla on aikaa 30 minuuttia

Vietä puolituntinen yksin. Moni sanoo ”kyllä” kaikelle tarjotulle toiminnalle, koska kieltäytyminen olisi liian törkeää, vaikeaa tai ahdistavaa. Jätä esimerkiksi sunnuntai-ilta kalenterissasi tyhjäksi. Tee ainakin 30 minuutin ajan sitä, mitä itse haluat.

Minulla on aikaa alle minuutti!

Ei hätää.

Lue tämä:

…tai kokeile tätä:

0:49

Lähteet: Buzzfeed.com, 20 minuutin harjoitus teoksesta Tilaa ajatella - Tehosta työtäsi mindfulnessin avulla (PS-kustannus)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.