Opettele lian kertymistä ehkäisevät tavat – pääset siivouksessa helpommalla

Jos siivous ei kuulu lempipuuhiisi, kannattaa opetella ennaltaehkäisemään sotkun syntymistä. Sen jälkeen pitkäveteinen viikkosiivous on ohi ennen kuin huomaatkaan.

Opettele nämä tavat ja viikkosiivous ei ole enää homma eikä mikään:

Hanki ovimatto

Jos sinulla ei jo ole ovimattoa, hanki sellainen. Ja käytä sitä huolellisesti! Omakotitaloon voi olla viisasta hankkia jopa kaksi mattoa: ruohomatto, johon jää suurimmat kivet ja huopamatto, johon jää kura.

Jätä kengät eteiseen

Ja vaadi sitä myös vierailtasi, tai pyydä heitä vaihtamaan sisäkenkiin. Vaikka pyyhitkin jalat huolellisesti ovimattoon, kulkeutuu kengissä aina likaa myös sisätiloihin. Ainakin se jää eteiseen, kun kengillä ei lompsita pitkin taloa.

Kuivaa lemmikit

Syksyn kurakelit ovat nurkan takana ja jokainen koiranomistaja tietää, millainen siivousrumba sadekelien mukana tulee. Ota tavaksesi kuivata koira pyyhkeellä ennen kuin menette sisään. Yritä saada myös likaiset tassut pyyhittyä.

Myös lemmikin harjaaminen korostuu. Säännöllinen harjaaminen vähentää karvatollojen määrää.

Sulje ikkunat

Tuulettamalla saat raikastettua sisäilmaa, mutta jos jätät ikkunat auki pitkäksi aikaa, pölyn ja siitepölyn määrä kotonasi lisääntyy huomattavasti.

Käytä liesituuletinta

Ja puhdista se säännöllisesti rasvasta ja pölystä. Tämä estää rasvaa leviämästä ympäriinsä.

Tyhjennä imuri oikein

Jos imurissasi ei ole pölypussia, se kannattaa tyhjentää ulkona. Jos tyhjennät sen sisällä, osa pölystä saattaa päästä takaisin sisäilmaan.

Puhdista tuuletusaukko

Pölyinen tuuletusaukko puhaltaa lian takaisin huoneistoon. Puhdista se säännöllisesti ja varmistat, että sisäilma pysyy raikkaana.

Vaihda suodattimet

Puhdista tai vaihda ilmastointi- ja lämmityslaitteiden suodattimet joka kuukausi, jotta laitteet toimivat tehokkaasti.

Lue myös:

    Uusimmat