Mainos

Onko töiden tekeminen kuin tervassa tarpomista? Näillä vinkeillä voit motivoitua, vaikkei huvittaisi

Tästä jutusta löydät useita vinkkejä, joilla omaa motivaatiota voi pitää yllä – vaikket yhtään jaksaisi!

Onko töiden tekeminen kuin tervassa tarpomista? Olisitko mieluummin missä tahansa muualla? Huffington Post otti avuksi tieteen ja keräsi useita vinkkejä, joilla omaa motivaatiota voi pitää yllä – vaikkei yhtään huvittaisi!

Teeskentele, että aloitat uuden projektin

Tutkimusten mukaan uusi työtehtävä parantaa motivaatiota. Käsittele siis työtäsi uutena projektina, jonka vasta aloitit.

Tiesitkö?

Kun vireystaso laskee, mieli menee ikään kuin kiinni. Silloin ihminen pysyy vanhoissa ja tutuissa metodeissa. Sellaisissa, jotka ovat turvallisia!

Lue lisää: Keskittymiskyky heikkenee jo tunnissa – näin lisäät energisyyttä työpaikalla 

Palkitse itsesi jo ennen kuin aloitat

Oman itsen motivoiminen on tärkeää jo ennen työtehtävän aloittamista. Aloita tehtävä jollakin hauskalla, kuten pienen herkun syömisellä.

Hymyile!

Tutkimusten mukaan hymyn vääntäminen kasvoille vähentää ahdistusta ja stressiä. Hymy toimii jopa silloin, kun sinua ei oikeasti hymyilytä. Teeskentele siis hymyä!

Istu tai seiso voimakkaasti

Avoin, leveä asento lisää voiman tunnetta ja riskinsietokykyä. Poseeraa kuin Teräsmies: laita kädet lanteillesi, pidä leuka ylhäällä ja rinta ulkona.

Mene hierontaan

Hieronta vähentää stressihormoneiden määrää kehossa. Älä kuitenkaan nukahda hieronnan aikana! Voit myös käyttää hierontarullaa.

Mitä ajattelit tänään?

Nosebo-ilmiössä kielteiset odotukset tuottavat haitallisia vaikutuksia: lumelääkettä saanut potilas voi uskoa kärsivänsä lääkkeen sivuvaikutuksista, vaikka mitään lääkettä ei ole ollutkaan. Kyseessä on siis mielen aiheuttama haittavaikutus.

Lue lisää: Suuri osa stressistä johtuu ihmisten suhtautumisesta asioihin: "Asiat otetaan liian henkilökohtaisesti"

Tee ensin pieni asia

Valtava työtaakka tuntuu uhkaavalta, useat pienet tehtävät eivät. Riko työtehtäväsi osiin, ja tee ensimmäiseksi jokin helppo asia, jonka saat valmiiksi leikiten.

Muista iso kuva!

Työ tuntuu merkityksellisemmältä, jjos se hyödyttää muita ihmisiä. Kirjoita ylös tavoitteesi ja se, mitä projektin saattaminen loppuun tuo mukanaan. Ripusta kirjoitus johonkin, missä näet sen päivittäin.

Tee sopimus itsesi kanssa

Sitoutumista parantavat asiat auttavat epämiellyttävien töiden hoitamisessa. Sovi itsesi kanssa, että käytät tietyn määrän aikaa työtehtävän tekemiseen. Käytä sovellusta muistuttamaan, mitä olet tekemässä: laita esimerkiksi kalenteriin muistutus työtehtävästä, jotta pysyt oikealla tiellä.

Muista!

"Usein vähemmän menestyneet ihmiset pelkäävät virheitä ja saattavat ottaa virheet hyvin henkilökohtaisesti, jopa nujertua virheistä ja vastoinkäymisistä. Menestyneet ihmiset näkevät virheet oppimiskokemuksina, he eivät lamaannu vastoinkäymisten keskellä, vaan miettivät kuinka selviytyä vastoinkäymisistä ja miten toimintaa voidaan kehittää virheiden sattuessa"

Lue lisää: Suurimmat esteet menestymiselle löytyvät korviesi välistä

Ota joku muu mukaan

Tutkimukset ovat osoittaneet, että yhteinen ilo työstä lisää motivaatiota. Pyydä jonkun mielipidettä tekemästäsi asiasta, ja pidä vastaaja sitten kartalla edistymisestäsi.

Katsele vihreää

Vihreä väri motivoi ja vähentää väsymystä. Jos et pääse luontoon, hanki kasvi – tai vaikka vihreä lampunvarjostin.

Mene kävelylle

Kävele viisi minuuttia talon tai korttelin ympäri. Rento liikunta lisää energiatasoja!

Hoe mantraa ja unelmoi!

Kerro itsellesi ääneen, että tekemäsi asia on tärkeä ja täysin saavutettavissa. Unelmoi menestyksestä tässä projektissa kymmenen minuutin ajan!

***

0:36

0:51

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.