Mainos

"Käytin hierontarullaa joka päivä kuukauden ajan" – tämä oli lopputulos

Juoksua aktiivisesti harrastava nainen päätti kiinnittää huomiota lihastensa hyvinvointiin kuukauden ajan. Tämä kuukausi opetti hänelle paljon. 

Neljä vuotta juoksua harrastanut Jenny McCoy päätti ensimmäisen maratoninsa jälkeen kiinnittää enemmän huomiota kehonsa hyvinvointiin. Kun tavalliseen venyttelyyn tyytynyt nainen sai kuulla kehuja hierontarullan käytöstä juoksua harrastavilta ystäviltään, hän päätti haastaa itsensä samaan. Nainen päätti huoltaa lihaksiaan rullan avulla joka päivä kuukauden ajan.

Hierontarullan käytön luvataan parantavan liikkuvuutta, lihasten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, helpottavan lihasjumeja ja nopeuttavan palautumista.

Viikko 1: Kovaa kipua

McCoy kertoo ensimmäisen kokemuksensa putkirullauksen parissa olleen erittäin kivulias. Asiaa ei taatusti auttanut se, että nainen aloitti rullailun vain päivä sen jälkeen, kun hän oli juossut ensimmäisen maratoninsa. Jäykkien ja kipeiden lihasten huoltaminen sai hänet irvistämään kivusta.

– Muistutin itseäni siitä, että Roomaa ei rakennettu päivässä, joten ehkä minustakaan ei tule eksperttiä tässä lajissa yhdessä yössä, nainen kertoo ensimmäisen viikon tunnelmistaan.

Viikko 2: Rullailusta on tullut rutiini

Vaikka tiukimpien lihasten rullailu aiheuttikin naiselle edelleen jännitystä, viikon jälkeen hän huomasi myös edistystä tapahtuneen. Reisilihakset ja pohkeet alkoivat pehmetä ja kireydet kaikota.

– Ensimmäisen viikon jälkeen tuntui, kuin muuri olisi murtunut, enkä enää ulvonut kivusta rullan koskettaessa lihaksiani.

McCoy kertoo aloittaneensa myös juoksemisen viikon tauon jälkeen, ja rullailusta muodostui mukava rutiini sekä ennen että jälkeen juoksulenkkien. 

Viikko 3: Lenkkivauhti kasvaa

Kolmannella viikolla nainen kertoo suurimpien kiputilojen hävinneen, vaikka pientä kipuilua olikin vielä ilmassa. Säännöllinen rullailu on McCoyn mukaan antanut hänelle energiaa ja aivan uudenlaista intoa treeneihin. Nainen kertoo juosseensa tavallisen lenkkinsäkin peräti minuutin nopeammin kuin aikaisemmin.

Kolmannen viikon jälkeen lihasarkuus oli kadonnut lähes kokonaan, eivätkä lihakset kipeytyneet edes vaellusreissusta. Vaikka asiaa ei voi tietää varmuudella, nainen uskoo, että rullailu on tärkein syy näiden tulosten syntymiseen.

Viikko 4: Lopputulokset ainoastaan positiivisia 

Neljän viikon yhteisen taipaleen aikana McCoy kertoo luoneensa hierontarullaan ainutlaatuisen suhteen, jota voi kuvailla ainoastaan hyvällä. Päivittäinen rullailu paransi juoksemisen lisäksi huomattavasti myös hänen liikkuvuuttaan ja notkeuttaan. Ennen pakkopullalta tuntunut venyttelykin on alkanut tuntua jälleen mukavalta, eivätkä lihakset muuttuneet aroiksi rankankaan suorituksen jälkeen.

– Ymmärsin, että minusta on tullut ketterämpi, joustavampi ja tehokkaampi juoksija – ja ihminen.

McCoy kertoo jatkavansa säännöllistä rullailua, vaikka Rooma onkin tältä osin jo rakennettu.

Muista pitää itsesi liikkeellä päivittäin. 


Lähde: Women’sHealth 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.