Mainos

"Onko isi tänään lastenvahtina?" – typerimmät asiat, joita isille voi sanoa

"Näyttää siltä, että isi puki sinut tänään". Tämä ja monet muut isää halventavat kommentit suututtivat Rosie Devereux -nimisen naisen.

"Jaaha, isi hoitaa tänään äidin velvollisuuksia!"

Päälly hymy ja vinkkaus. Kuulostaako tutulta?

Rosie Devereux -niminen nainen jakoi kokemuksiaan Huffington Post -lehdessä. Devereux joutui ostoksilla ollessaan kertomaan, kenen hoivissa hänen vauvansa on. Kun Devereux totesi miehensä hoivaavan parin yhteistä lasta, kysyjä oli vitsaillut:

– Toivotaan, että kaikki on hallinnassa, kun pääset kotiin!

Devereux hillitsi itsensä eikä lyönyt tuttavaa kesäkurpitsalla – vaikka mieli olisi tehnyt.

– Meidän täytyy lakata puhumasta isistä kuin he olisivat pelkkä vanhemmuuden lisävaruste, Devereux toteaa.

– Kuulen tällaisia kommentteja koko ajan, ja niin kuulee miehenikin. Kerran olimme puistossa, ja pojallamme oli eripariset kengät ja nuhruinen t-paita. "Näyttää siltä, että isi puki sinut tänään", kuului kommentti!

Devereux vihaa myös "onko isi tänään lastenvahtina?" -kommenttia.

– Hän ei ole lastenvahti, hän on isä, Devereux kirjoittaa.

Devereux onkin lopen kyllästynyt siihen, että isyyttä ei arvosteta. Hän kertoo miehensä leikkivän, lohduttavan ja huoltavan parin yhteistä lasta aivan kuten hän itsekin.

– Hän huolehtii pojastamme ja ajattelee häntä koko ajan. Hän tekee kaiken väärin, oikein, sitten taas väärin, sitten taas oikein. Hän istuu poikamme sängyllä ja sanoo ne kaksi sanaa, jotka saavat pojan nukahtamaan: isi tässä, Devereux kuvaa.

Devereux huomauttaa, että isiä arvostellaan jopa vauvanruokapurkeissa, joissa kerrotaan, että tietty sose on "äitien suosikki". Entä isät? 

Siinä missä äidin tulee lapsen synnyttyä vaistomaisesti muuntua pullantuoksuiseksi hoivaajaksi, isään pätevät omat stereotypiansa. Devereux'n mukaan isän roolia pidetään edelleen niin harvinaisena, että naiset kuolaavat vauvaansa kanniskelevan adoniksen perään kuin hän olisi harvinainen ilmestys.

– On helppo ymmärtää, miksi hyvät isät – rakastavat, huoltavat, pystyvät, uskolliset isät – kuvataan hupsuina mokaajina, Devereux toteaa.

– On helppoa ymmärtää, miksi Instagramissa on hashtag #dumbstuffdadsdo (=tyhmät asiat, joita isät tekevät), muttei mitään äideistä. Koska mehän emme koskaan tee mitään tyhmää, emmehän? Köh.

Lapsi raivoaa kaupassa, mitä teet? Vuoden 2015 isät kertovat:


Mistä isi tykkää? Suomalaislapset kertovat:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.