Mainos

Olympiakomitean tukiviidakko selvitetty – yleisurheilukin sai omat rahansa

4:04

Yleisurheilu joutui odottamaan Suomen Olympiakomitean tukirahoja muita pidempään, mutta nyt yleisurheilijatkin ovat saaneet oman tukensa. 

Videolla SUL:n uusi puheenjohtaja Sami Itani kertoo ajatuksistaan. 

Olympiakomitean tukipäätös viivästyi, koska SUL oli juuri hiljattain valinnut oman valmennusjohtajansa, ja yleisurheilun oma tukien jakomalli oli vielä kesken. Yleisurheilu sai tukea kaikkiaan 468 200 euroa. 

– On syytä kiittää yleisurheilua. Vaikka lajiliitolla on ollut luonnollisista syistä aikatauluhaasteita syksyn mittaan, kaikki päätöstä varten vaaditut suunnitelmat, ja tiedot on saatu kuitenkin ripeästi kasaan, Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki totesi tiedotteessa. 

Keilailu sai niin ikään tukensa viikon jälkijunassa. Hong Kongissa heitetyt miesten MM-kisat haluttiin ensi alta pois. 

Tukien jaossa on painotettu Tokion olympiakisojen menestysnäkymiä. Tukien jaossa on painotettu kärkiurheilijoita ja mahdollisia menestyslajeja. 

Huippu-urheiluyksikkö on jakanut osana tämän syksyn kesälajien kehitys- ja tukiprosessia kesäolympialajeille ja muille kansainvälisen tason kesälajeille 3 312 200 euroa.

Yleisurheilijoiden valmentautumisen tehostamistuet: Saga Andersson, Anne-Mari Hyryläinen, Ella Junnila, Viivi Lehikoinen, Wilma Murto, Kristiina Mäkelä, Nooralotta Neziri, Krista Tervo, Alisa Vainio; Oliver Helander, Aleksi Jaakkola, Henri Liipola, Simo Lipsanen, Aleksi Ojala, Veli-Matti ”Aku” Partanen, Tero Pitkämäki, Samuel Purola, Topi Raitanen, Antti Ruuskanen, Elmo Savola, David Söderberg.

Maajoukkueohjelmiin sijoitettava tehostamistuki: tuki kohdistuu kestävyysjuoksun, kilpakävelyn (sen sisällä myös Jarkko Kinnuseen ja Tiia Kuikkaan), pikaviestijoukkueen, keihäänheiton ja moukarinheiton (sen sisällä myös Arttu Korkeasaloon ja Helena Leveelahteen) maajoukkueohjelmiin

Olympiavalmentajatuki: Petteri Piironen - NOV-palkkatuki: Suren Ghazaryan (Helsinki), Jukka Keskisalo (Joensuu), Jarno Koivunen (Turku), Kalle Lehmusvuori (Tampere), Jani Lehtinen (Espoo), Olavi Parjanen (Joensuu), Petteri Piironen (Kuortane), Steve Rippon (Pajulahti), Mikael Ylöstalo (Helsinki)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja