Mainos

Odotusaika ei ole lomaa! Kohua herättäneen personal trainerin vinkit odottaville äideille

Raskauskommenteillaan paljon kohua herättänyt personal trainer antaa nyt omat suosituksensa raskausajan ruokavalioon ja liikuntaan.

Personal trainer Jooel Vatanen sai aikaan paljon kohua julkaistuaan blogissaan kirjoituksen, jossa hän otti kantaa turhiin raskauskiloihin. Hän halusi omien sanojensa mukaan nostaa kissan pöydälle asiasta, josta ei kovinkaan usein puhuta ääneen. Vatanen muistuttaa, että turhat raskauskilot eivät ole äidin, eivätkä lapsen kannalta hyvä vaihtoehto. 

Raskaus ei ole syy tekemättömyyteen

Vatasen mukaan odottavien äitien tyypillisin virhe on ajatella raskaus lomana terveellisestä ruokavaliosta ja liikunnasta. Epäterveellisellä ruokavaliolla voi olla pitkäkestoisia seurauksia. 

– Sokerihimoissaan voidaan pahimmassa tapauksessa aiheuttaa itselle raskausajan diabetes. En myöskään usko, että epäsäännöllinen ja epäterveellinen ravinto on kehittyvälle lapsellekaan se paras vaihtoehto, Vatanen kertooMTV Lifestylelle. 

Vatasen mukaan terveellinen, monipuolinen ja säännöllinen ruokavalio on kaiken perusta. Jos ruokavalio on kunnossa, sitä ei kannata raskausaikana lähteä muuttamaan. 

– Kulutus kasvaa loppua kohden, mutta hyvin marginaalisesti. Loppuajasta voit syödä yhden terveellisen välipalan enemmän, eikä rasvaa ala kertymään.

Jos ruokavalio on jo ennen raskautta retuperällä, kehottaa Vatanen kääntymään ammattilaisen puoleen tai selvittämään itse, millainen ruokavalio olisi sekä äidin itsensä että lapsen kannalta ihanteellisin.

Keskivartaloharjoituksia tulisi karsia

Vatanen muistuttaa, että liikunta on tärkeä osa hyvinvointia, oli sitten raskaana tai ei. Liikuntaa ei siis missään nimessä kannata lopettaa raskauden myötä.

– Raskaana tulee tehdä varovasti ja omien fiiliksien mukaan, mutta ei kuitenkaan tyrmätä täysin "nyt ollaan raskaana, niin ei voi tehdä yhtään mitään", Vartanen pohtii. 

Kaikkien ihmisten tulisi liikkua aina, kun siihen on mahdollisuus. Vatasen mukaan tuttuja liikuntalajeja voi jatkaa, mutta hiljentää tahtia raskauden edetessä omien tuntemusten mukaan. Kuntosalilla kannattaa kuitenkin ottaa rauhallisemmin. 

– Kuntosalilla harjoitellessa kannattaa ohjelmasta karsia keskivartaloon painetta synnyttävät liikkeet, pinnistelyt ja ponnistelut myös vähemmälle.

VIDEO: Muista myös raskausaikana treenata lantionpohjalihaksiasi:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.