Observatorion tutkijat tekivät Maan ohi kulkevasta asteroidista erikoisen havainnon – näetkö sinäkin kuvassa kasvomaskin?

0:50
Hubble-avaruusteleskooppi lähti matkaan 30 vuotta sitten.

Erikoisesta tutkakuvahavainnosta uutisoi muun muassa CBS News -sivusto.

Tällä viikolla maapallon ohitse lentää noin kaksi kilometriä leveä asteroidi nimeltä "1998 OR2", joka näyttää siltä, kuin sillä olisi kasvomaski. Puerto Ricossa sijaitseva Arecibon observatorio tarkkailee asteroidin kulkureittiä ja nappasi tutkakuvia taivaankappaleesta.

– Pienet topografiset ominaisuudet, kuten epätasaisuudet ja harjanteet asteroidin toisessa päässä ovat tieteellisesti lumoavia. Mutta koska me kaikki ajattelemme nyt koronavirusta, nuo ominaisuudet saavat sen näyttämään siltä kuin 1998 OR2 olisi muistanut laittaa päähänsä kasvomaskin, kertoi tutkija Anne Virkki tiedotteessa torstaina.

Jos kuva eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Ei vaaraa ihmisille

Asteroidi on kokonsa puolesta niin suuri, että se voisi aiheuttaa osuessaan "globaaleja vaikutuksia" maapallolle, mutta tästä ei ole vaaraa, koska se kulkee niin kaukana. Nasan mukaan se kulkee lähimpänä maata 29. huhtikuuta, mutta on silloinkin 16 kertaa kauempana meistä kuin Kuu, yli 6 400 000 kilometrin päässä.

Tämä ei jää kyseisen asteroidin ainoaksi visiitiksi lähellä maata. Tutkija Flaviane Venditti kertoo, että seuraavan kerran se kulkee  planeettamme ohi vuonna 2079. Tuolloin sen reitti menee 3,5 kertaa lähempänä kuin tänä vuonna, joten tutkijoiden mukaan on tärkeää tietää sen kiertorata tarkalleen.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja